А кой ще ти пуска помпата,като искаш да си измиеш ръцете ? Или тя ще трябва да върти постоянно и съответно...ще ти удави доматките?!? 

чет май 02, 2019 10:38 amyanko78 написа: Да, искам само и единствено, когато спрат ВиК водата, да използвам помпата от поливната система да захранва къщата.Да може със сферичен разпределителен трипътен кран, като тръбата за дом.водопровод, тръбата от помпата и тръбата от захр.водопроводна мрежа се свържат с трипътния кран така, че тръбата от дом. водопровод да се превключва или към захр.водопроводна мрежа или към помпата.
Сега като се замисля, дали най лесно няма да стане с един кран, който затваря водопровода на ВиК и съотвено, отваря потока от помпата? Не мисля, че ще ми е толкова сложно като няма вода, да го завъртя и да промена потока.
чет май 02, 2019 11:20 amyanko78 написа:Да ама требе да е действителен синия текстчет май 02, 2019 10:52 amsstefanov написа: Предполага се, че налягането от ВИК е по-голямо от това на помпата.Абсолютно! Нали това е целта, да дискутираме и измислим най правилното решение. Така само с два клапана най ми допада и си е логично. С електрически клапани и пресостат, ми се виждаше доста сложно.
Благодаря за разясненията.
чет май 02, 2019 12:51 pmyanko78 написа: Единствено би било имало проблем, ако се включи поливен кръг и в същото време се отвори линията към къщата, тогава, водата ще се разпределя по двете трасета и налягането ще е слабо да захрани и двете.Още нещо не си уточнил: колко често спира водата.
kozl написа:Имай предвид, че налягането във водопровода не е постоянно. Най-високо е нощем, кога никой не ползва вода. А най-ниско в пиковиче часове, когато всички ползват. Същото е положението и с помпата - при включена поливна система налягането ще пада значително, а при изключена ще е на макс.чет май 02, 2019 11:20 amyanko78 написа:Да ама требе да е действителен синия текстчет май 02, 2019 10:52 amsstefanov написа: Предполага се, че налягането от ВИК е по-голямо от това на помпата.Абсолютно! Нали това е целта, да дискутираме и измислим най правилното решение. Така само с два клапана най ми допада и си е логично. С електрически клапани и пресостат, ми се виждаше доста сложно.
Благодаря за разясненията.![]()
А аз се съмнявам, че е така![]()
чет май 02, 2019 12:10 pmsstefanov написа: ...може да се сложи един регулатор на налягането между помпата и клапана към водопровода. Този регулатор трябва да се нагласи на налягане малко по-малко от това на ВИК.Та ако това ще се ползва често, е добре да се изключи случайният фактор чрез кран или ел. управляем клапан.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: