• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
cholev - майстор
чет май 02, 2019 7:05 pmagj написа:
...Поне от клиповете които прегледах .... нещата са трагични!Но поне пък става здраво..
Виждаме, че ти е интересно щом и куп клипове си прегледал. Ами включвай се и ти към групата с една лидълска телчарка :-D (тайно - нема да те издадеме на никой :lol: )
gogo7777 - майстор
пет май 03, 2019 8:50 amAndri01 написа:
Браво,най-после влезе в правия път. Хайде ,ще се видим там - аз ще взема поне още 2-3 бр,че да има и за внуците =D> :partyman:
Всички ще влязат в правия път......Това е целта!!! От ден на ден все по-лесно става. :lol:
fore - майстор
Ма вие ще заварявате или ще играете на ротативка....

Имам чувството че тези апарати са по 5 метра дълги и трябва да се обикаля около тях за да се изключва и настройва. :)

То в Лидлският има един траф и не е проблем да се опаше вътре с още излишни кабели. Таман ще са като допълнителна индуктивност и ще работи по добре с Базична тел ...... :lol:
jekasus - майстор
fore написа:
Ма вие ще заварявате или ще играете на ротативка....
Да монтират всичко от към гъза - кабели, врътката за настройка, ключа, то нали захранващ кабел е там.
За тези, който са свикнали със това, е нормално, който рядко ползва - е свикнал, че е всичко е на лицевия панел, малко не е удобно...
falosa - напреднал
Уважаеми съфорумци,имам една дилема и много ще ви бъда благодарен ако ми помогнете.
видях в супер събота ,че ще пускат инверторен електрожен 120 А .Остана ми от баща ми един обикновен електрожен,който тежи колкото един москвич (почти)...250 А .Въпросът ми е с кой от двата апарата ще ми е по-лесно да заварявам .Заслужава ли си да заменям стария кютук? Благодаря ви много . :supz:
radius - майстор
С инвертора ще ти е по-лесно, това го казвам от позицията на пишман-заварчик новобранка.
falosa - напреднал
чет май 09, 2019 5:11 pmradius написа:
С инвертора ще ти е по-лесно, това го казвам от позицията на пишман-заварчик новобранка.
И аз така си мисля,но съм заварявал само с трафа....нямам никаква представа с инвертора как ще е...Но е по-лек..А и отзивите в нета са ,че това е по-добрата машина.Благодаря. :partyman:
gogo7777 - майстор
Не си заслужава. Според въпроса отговарям.....
fore - майстор
чет май 09, 2019 8:41 pmgogo7777 написа:
Не си заслужава. Според въпроса отговарям.....
Gogo, Никой не пита дали си заслужава !

Въпроса им е ясен - кой апарат е по комфортабъл и френдли.
Отговора са го дали и е ясен.

А твоето и моето мнение че е отрицателно, това е ясно. Въпроса е че за един любител тия машини вършат работа да си заваряват с 2,5 винкелчетата по асмата и в гаража.

-----------
falosa, ако си заварявал досега с траф или саксия, и сега хванеш инверторчето, е все едно да си карал Москвич или Лада със секторна кутия на волана и след това да седнеш в компресорна С класа примерно........ :wink:

Просто въртиш волана с една ръка и той има крайни положения........за возията и ускорението да не говориме.
jekasus - майстор
fore написа:
Просто въртиш волана
Чак толкоз не...пак си е заваръчен апарат, просто е по-удобен за работа.
Аз също имам 412 вкъщи, но ползвам в някои случаи по работа инвертор на колеги, щото е по-лесно :-D
Не знам какво му е на Парксайда при инвертори, какъв е проблема? варианти Лада, Москвич и Трабант също, в сравнение със новата С-класа не се приемат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Тема за заваряване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: