• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Pooh - майстор
При влага в основите задължително си направи дренаж, шахтата би трябвало да е водомерна, поне както я описваш от там влизат тръбите в къщата. Като гледам снимките (дай и общи планове на къщата, така трудно се умува като цяло), ще ти се наложи да свалиш цялата мазилка и да се прегледат зидовете ... проблем ще е, ако някой от тях носи (в миналото зидовете са си били носещи елементи), защото по/преправката по тях ще стане доста трудна (скъпа). Като цяло, първата ти работа ще бъде да разкъртиш почти всичко, да видиш кое трябва да се отремонтира и кое да се подменя ... приеми факта, че ремонта почти винаги е по-скъп от новото строителство, най-малкото заради фактора къртене :wink:
BanoTheWolf - специалист
Според мен ремонта ще ти излезе мноооооого скъпо. Когато в една къща не живеят хора и не се проветряват помещенията, влага ще има. Там ще има влага, щот къщата е мн зле и на земята.
Бий едни колони, вдигай фундамент.... ииии те така.
n.nikoloff - специалист
Първо изкърти и извърли всичко, което за изхвърляне. След това оправи всички инсталации. Нататък е лесно - само пари да има.
Domashen_maistor - специалист
Честно да ти кажа бая работа имаш. :? Като гледам основите и влагата направо се плаша, но все пак мисля, че и покрива ти е зле (стези дупки дето чак прозират). Аз бих използвал парите така: Ремонт на покрива. Смяна на ребра, обшивка, хидроизолационна мушама, пренареждане на керемиди. Това най-добре викни майстори. След това около къщата навсякъде изкопаваш покрай основите. Идгребваш клоаката (дето викаш е дълбока около 1 метър) и ще видиш и предназначението и. Както казах изкопаваш около къщата (това със собствен труд ще е най-евтино), с теракол шпакловаш основите до нивото на терена (които гледам са от камък, май), викаш да ти лепнат една мушама по-евтина, Засипваш внимателно обратно с объл камък за дренаж а ако имаш канализация може да пуснеш и дренажна тръба, но не забравяй да сложиш и геотекстил в този случай. Най-отгоре може да излееш от бетон пътечки около къщата. (ако стигнат парите). С Няколко торби теракол може да измажеш и тук-таме опадалата мазилка от тухлите. Всичко е въпрос на пари. Но това са най-належащите. После влизаш вътре. Инсталации - ток, ВиК, евентуално парно и пр. После шпакловки ГК и др. Най-накрая боята и софрата :lol:
sergi - специалист
Domashen_maistor написа:
Честно да ти кажа бая работа имаш. :? Като гледам основите и влагата направо се плаша, но все пак мисля, че и покрива ти е зле (стези дупки дето чак прозират). Аз бих използвал парите така: Ремонт на покрива. Смяна на ребра, обшивка, хидроизолационна мушама, пренареждане на керемиди. Това най-добре викни майстори. След това около къщата навсякъде изкопаваш покрай основите. Идгребваш клоаката (дето викаш е дълбока около 1 метър) и ще видиш и предназначението и. Както казах изкопаваш около къщата (това със собствен труд ще е най-евтино), с теракол шпакловаш основите до нивото на терена (които гледам са от камък, май), викаш да ти лепнат една мушама по-евтина, Засипваш внимателно обратно с объл камък за дренаж а ако имаш канализация може да пуснеш и дренажна тръба, но не забравяй да сложиш и геотекстил в този случай. Най-отгоре може да излееш от бетон пътечки около къщата. (ако стигнат парите). С Няколко торби теракол може да измажеш и тук-таме опадалата мазилка от тухлите. Всичко е въпрос на пари. Но това са най-належащите. После влизаш вътре. Инсталации - ток, ВиК, евентуално парно и пр. После шпакловки ГК и др. Най-накрая боята и софрата :lol:
благодаря за помоща
като почна да действам ще пускам снимки
  • 1
  • 2

Тема "последователност - ремонт къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: