Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dragnev1 - напреднал
ще пробвам при първа възможност
dragnev1 - напреднал
каква е тази гъвкава тръба питах в няколко магазина но не са чували :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Преди е работила задоволително тази печка, а сега не? Какво е променено?!?
Я цитирай какво ТОЧНО поиска в магазина (за гъвкавата тръба става дума). И в какъв магазин.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
satansho написа:
под наклон не по голям от 60 градуса
става най добре с гъвкава тръба,може и с колена и твърд кюнец
дори и под 45 градуса да я сложиш е по добре от колкото хоризонтално това е много важно
Тази гъвкава тръба при колко градуса си я ползвал?
Transporterr - специалист
става въпрос за гъвкав димоотвод от инокс
http://www.marmodom.com/bg/fire_accesso ... allery.php
на практика може на 90 градуса да го сгънеш :roll:

има ги в магазините за камини и парни инсталации
в желазариите не се надявай да откриеш..
в русе имаше някакви фирми ама питай ме да ти кажа кои бяха и къде
я виж секаста дали имат офис в русе последните спомени ми бяха че я поръчват от варна и искаха някакви безумни цени но провери все пак..
dragnev1 - напреднал
такова нещо по наз няма и не съм и виждал по магазините но е хитро и ще търся благодаря за инфото
dragnev1 - напреднал
такова нещо по наз няма и не съм и виждал по магазините но е хитро и ще търся благодаря за инфото
dragnev1 - напреднал
такова нещо по наз няма и не съм и виждал по магазините но е хитро и ще търся благодаря за инфото.
reevil - специалист
да питам и аз нещо във връзка с кюнците и невъзможността им за хоризонтален монтаж. това само за много мощни камини и котли ли важи? защото доста години сме ползвали различни печки/и големи и малки/ и винаги е имало по един метър хоризонтален кюнец, но проблеми е нямалко, въпреки тесните коминчета на къщата :)
сега мисля да взема някаква камина от тези чугунените тип печка към 10-тина киловата, без ризи-колкото да топля 40-50квадрата(3 стаи), но ми е невъзможно да я монтирам точно под розетката, дали ще има проблем с един метър хоризонтален кюнец или всичко зависи от това колко тегли комина :?
така под ъгъл ми се вижда някак неестетически и няма да мога да сложа от тези елементи с 5-те тръби, а нали колкото са повече тръбите повече топлина се отдава
2v6 - майстор
reevil написа:
да питам и аз нещо във връзка с кюнците и невъзможността им за хоризонтален монтаж. това само за много мощни камини и котли ли важи? защото доста години сме ползвали различни печки/и големи и малки/ и винаги е имало по един метър хоризонтален кюнец, но проблеми е нямалко, въпреки тесните коминчета на къщата :)
сега мисля да взема някаква камина от тези чугунените тип печка към 10-тина киловата, без ризи-колкото да топля 40-50квадрата(3 стаи), но ми е невъзможно да я монтирам точно под розетката, дали ще има проблем с един метър хоризонтален кюнец или всичко зависи от това колко тегли комина :?
така под ъгъл ми се вижда някак неестетически и няма да мога да сложа от тези елементи с 5-те тръби, а нали колкото са повече тръбите повече топлина се отдава
Колкото са повече тръбите, толкова повече топлина се отдава и толкова по-студен е дима в комина. Тягата е пропорционална на температурата на дима :!: Ако има голяма водна риза с ниска температура (40-50) градуса тягата е много слаба.

При слаба тяга е необходимо просто да се добави въздуховод за външен въздух и пушене няма да има :idea:

Тема "въпрос за камина и комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: