• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
iliana - специалист
а едновременно пердета и щори не е ли кич
прозорците могта да са и без пердета и без щори и да стоят по-добре от обратния случай
зависи от стила на обзавеждане
Emerald - модератор
iliana написа:
а едновременно пердета и щори не е ли кич
В никакъв случай. Абсолютна тенденция по-скоро е щорите да не се оставят без перде (две странични платна или две странични+ горна т.н. "кантониер" или само горна част). Пердето играе роля на "поставяне в рамка" на прозореца, довършва декора.
прозорците могта да са и без пердета и без щори и да стоят по-добре от обратния случай
зависи от стила на обзавеждане
Абсолютно възможно прозорец да не изисква никакви украшения-често в случаи, когато е прекалено голям и панорамен. В случая не прозореца е център на внимание, а това което е зад него. Това не е особенно въпрос на стил-по-скоро на архитектура.
iliana - специалист
имаш ли някаква представа дали са качествени бамбуковите щори и дали вървят с перде
а тексилните които са цели и се дърпат надолу
кажи нещо и за тях
Emerald - модератор
iliana написа:
имаш ли някаква представа дали са качествени бамбуковите щори и дали вървят с перде
а тексилните които са цели и се дърпат надолу
кажи нещо и за тях
И едните и другите са често използвани от дизайнери-аз им наблюдавам работата по разни специализирани канали. Лични впечатления нямам нито от едните, но не съм чувала някой да се оплаква по принцип. Съчетават се всички видове хоризонтални щори с перде включително римски. Стига да са подбрани добре като материал.

Виж тук има мн6ого варианти как да си направиш перде. Прегледай ги- има доста интересни неща и със щори също:

http://www.hgtv.com/hgtv/dc_windows_cur ... 40,00.html
iliana - специалист
някой би ли ми казал какъв вид са тези щори, къде мога да ги намеря, ориентировачна цена и дали могат (ако да -как) да се закрепят за pvc дограма
благодаря предварително

Прикачен файл

shtori.jpg
shtori.jpg (22.31 KиБ) Видяна 22224 пъти
velsi - Почетен майстор
Мисля, че се казват "роло щори". Погледни тука

ПП Правилно е да се напише рУло, ама като всички са неграмотни....
jack71 - напреднал
аз пък мисля че си се казва роло и идва от rolling . знам ли ?!?
виждал съм ги в бриколажа. не бяха кой знае колко убийствени в цени. има 2 варианта в механизма. единия с пружина. като анимационните филмчета с том и джери. дърпаш надолу и отпускаш и тя се качва сама. 2ри вариант като лентовите щори с въженце отстрани. имаше в различни десени и шарки. цената за един прозорец като моите (180 см) идваше около 40тина лв.
velsi - Почетен майстор
Не искам да изпадаме в излишен спор, все пак тука не е форум "Родна реч". Правилната дума е РУЛО (roll). Но има и РОЛКА (roller, spool) от rolling както казваш. Затова често двете думи се бъркат заради близкото им значение и звучене.
  • 1
  • 2

Тема "пердета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: