Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chefi_met - помощник
ср май 15, 2019 10:43 amstridata написа:
ср май 15, 2019 8:21 amchefi_met написа:
пон май 13, 2019 7:43 pmLazarGanev написа:
За да не се бъхтиш да четеш мога да те уверя, че в тия 1300 страници няма списък на дистрибуторите, но ако отвориш сайта на Грейко ще се убедиш, че не са толкова много в София:wink:
Благодаря за отговора! Видях че дистрибуторите на Грейко не са толкова много, но срещнах и кофти изказвания за някои от тях, та за това реших да попитам все пак!
Норбас е фирмата която на мен ми достави инсталира и подържа гаранционно Грейко. Изградиха ми цялата инсталация в къщи. Нямам забележки! Чисто, спретнато и културно. Викал съм ги и за проблеми и се отзовават бързо ако не става по телефона.
Благодаря отново, вече си запазих час за оглед с тях.
filmatoplo - майстор
:wink: Някой да каже нещо за Екзотика ,за Екзотика някой да каже нещо. :wink:
speka_rs - майстор
Никой нищо Филме, никой нищо.
NinthRaven - напреднал
Здравейте,колеги. Знам,че е края на сезона,но се появи проблем с горелката ми и се налага да питам. Първо да се извиня,може би има отговор на въпросите ми в темата,но самата тема е огромна,а аз съм доста зает и едва ми остава време за четене. Ползвам горелка RB 20 и котела 26KW. Пелетите са слънчогледови,с доста пепел.Допреди 2 месеца нямаше проблеми,но в един момент при зареждане,големият шнек започна да спира за по 2-3 секунди,а на дисплея излиза хикс на мястото на малкият шнек. Обадих се на инсталатора и той ми каза че е натрупала нагар вътре при малкия шнек. Горелката се чисти редовно от нагар,но той не ми каза че трябва да се чисти и вътре,при шнека. В резултат има нагар,който пречи на нормалната работа на шнека. Въпросът ми е трябва ли да вадя шнека,за да изчистя тръбата,защото не мога да бръкна достатъчно навътре?Как и с какво чистите тръбата на шнека. Видях че шнека,заедно с електромотора се държат на два болта,отзад на горелката. Предполагам че така се вади?Моля за съвет,ако има нещо специфично по изваждането. Втори проблем. Понеже топля около 100 квадрата,горелката много често влиза в режим на поддържане,а оттам предполагам се образува голямо количество сажди вътре в котела.Как да избегна това често влизане в режим "поддържане"? Ползвам стаен термостат,настроен на 25,5 градуса, а температурата на водата в котела е настроена на 65 градуса.Помпата работи постоянно. Четох нещо за увеличаване на вентилатора и температурата на котела,но го загубих из темата и затова пиша. Проблема е че, инсталатора ми е доста далече и доста зает и не може да дойде. С две малки деца съм,баба и подобаващо мрънкаща съпруга. А котела не работи. Така че, моля за помощ.
stridata - специалист
пет май 17, 2019 8:28 amNinthRaven написа:
Понеже топля около 100 квадрата,горелката много често влиза в режим на поддържане,а оттам предполагам се образува голямо количество сажди вътре в котела.Как да избегна това често влизане в режим "поддържане"?

Предварително казвам, че не съм от експертите и от тази зима съм с котел на пелети. Аз съм с термо глави и си реших проблема след консултация с момчетата от форума по следния начин. Първо си разредих стойностите на модулацията 10:5:0, след това стратегията е да си намалиш подаването и вентилатора на 1 мощност до такава степен, че тя да ти стане като пъдържаща. Като цяло и това си има свиоте минуси, в по-топло време, аз го избегнах като си направих пролетни настройки на Гориво 2. Струва ми се обаче, че това важи само за термоглави? Със стайния в поголямата част от зимата не трябва ли направо да гасне за по дълг период от време без да влиза в режим подържане често?

П.п.
Само да вметна, че всичко е индивидуално спрямо настройките ти на горелката, инсталацията, топлозагубите, котела, пелетите, общо взето всичко има значение.
Аз също топля 100 м2 с 20KW котел и имам чувството, че и 10KW ще ми свършат работа, ти с твойте 26KW............?
NinthRaven - напреднал
пет май 17, 2019 9:06 amstridata написа:
пет май 17, 2019 8:28 amNinthRaven написа:
Понеже топля около 100 квадрата,горелката много често влиза в режим на поддържане,а оттам предполагам се образува голямо количество сажди вътре в котела.Как да избегна това често влизане в режим "поддържане"?

Предварително казвам, че не съм от експертите и от тази зима съм с котел на пелети. Аз съм с термо глави и си реших проблема след консултация с момчетата от форума по следния начин. Първо си разредих стойностите на модулацията 10:5:0, след това стратегията е да си намалиш подаването и вентилатора на 1 мощност до такава степен, че тя да ти стане като пъдържаща. Като цяло и това си има свиоте минуси, в по-топло време, аз го избегнах като си направих пролетни настройки на Гориво 2. Струва ми се обаче, че това важи само за термоглави? Със стайния в поголямата част от зимата не трябва ли направо да гасне за по дълг период от време без да влиза в режим подържане често?

П.п.
Само да вметна, че всичко е индивидуално спрямо настройките ти на горелката, инсталацията, топлозагубите, котела, пелетите, общо взето всичко има значение.
Аз също топля 100 м2 с 20KW котел и имам чувството, че и 10KW ще ми свършат работа, ти с твойте 26KW............?
Котела е 20КВ,извинявам се за неточността. Термоглави имам навсякъде,без банята. Тези степени,ако са в реда 3:2:1,това не са ли заводските настройки? Каква е ролята на намаляването мощността на вентилатора,да изгарят по бавно пелетите или как? Каква е твоята мощност в случая?
пет май 17, 2019 9:37 amNinthRaven написа:
Не вентилатора, а времето за подаване на 1ва, ти пише.
Просто да фърга по малко кюмюр в пещта.
NinthRaven - напреднал
пет май 17, 2019 9:55 amТрифон П.Трифонов написа:
пет май 17, 2019 9:37 amNinthRaven написа:
Не вентилатора, а времето за подаване на 1ва, ти пише.
Просто да фърга по малко кюмюр в пещта.
Нещо не схванах. Трябва да намаля времето на подаване гориво на Setup P1,така ли? Той фабрично е на 3 секунди. На една секунда ли да го намаля? Така няма ли да изгаря по-бързо и да влиза в SUSPEND по-често?
Намали на 2 сек. примерно.
Така намаляш мощността, съответно увеличава се времето за достигане на зададената температура и ето ти по редки съспенди.
Експериментирай!
И прочети внимателно още веднъж какво те посъветва NinthRaven!
NinthRaven - напреднал
пет май 17, 2019 11:16 amТрифон П.Трифонов написа:
Намали на 2 сек. примерно.
Така намаляш мощността, съответно увеличава се времето за достигане на зададената температура и ето ти по редки съспенди.
Експериментирай!
И прочети внимателно още веднъж какво те посъветва NinthRaven!
Разбрах,благодаря. А температурата на котела да я вдигна ли? В момента е на 65 градуса. И да уточня, NinthRaven съм аз. :o

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: