• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
cat - специалист
Темата тръгна от електрожена който ще пускат в събота в Лидл , и защо пък да не става за нищо дайте да помислим какво толкова има за заваряване един домашен майстор . Асмалък съм правил със саксия със стария ми електрожен подарен от приятел и с един Айнхел с алуминиеви намотки ми станаха , на една вила или къща най многото което има за заваряване е асма и евентуално ограда може и някой навес ми без дори да съм го пробвал лидълеца що да не стане с него за 4 уикенда много нещо може да се направи .
agj - майстор
чет май 16, 2019 9:28 amfore написа:

То вярно че вие по цветове ги продавате вашите машини........
Не съм нито Вие ,нито Ние!Аз съм си аз, и на никого нищо не продавам !Опитай се да го запаметиш това!За да спреш с подвеждаща информация!
Последна промяна от agj на пет май 17, 2019 7:23 pm, променено общо 3 пъти.
fore - майстор
То темата вече е за заваряване, а не за Лидлските инструменти.
Аз казах че Лидлският е точно за Любители и става някъде по напред в темата. Но не е нещо особено и телчарката ще прави доста пръски заради флюсовата тел. Мощността е ясна.

Просто коментирам и друга Профи технология която е малко позната поради Хибридната схема и високият ценови диапазон. Но тя вече работи и с алуминий и неръждавейка поради импулсният принцип на работа на Чопъра. Нещо което обикновен траф, инвертор или диоден апарат не може. Лидлският също.

-------------------
agj има нещо съмнително около тебе, но времето ще го покаже. :wink: А ако няма, значи няма от какво да се притесняваш ! Нямаш клиенти и няма от кого да се притесняваш. Какво те интересува какво мислят раните там........
agj - майстор
И айде стига вече с тия Чопър-и! Този тип хибридна транзисторна технология ,едва ли ще заинтересува някого тук! В основата на тия машини е голям и тежък трансформатор който изобщо не подходящ за хоби употреба ... !Освен това хората занимаващи се с производство на заваръчна техника определят тази технология като -Общо взето сляп клон в еволюцията на заваръчните машини.Това че ти си се впечатлил от тая техника не означава че тя е нещо изключително !За хоби употреба се търсят -МАЛКИ леки и мобилни машинки! :partyman:
cat - специалист
Ами Форе сложно е , значи един истински професионалист може и да си попсува но ще успее да свърши работа и и хоби техника а за останалите на калпавата ракета космоса и пречи . И преди спецовете да почнат да ръсят акъл , заварявал съм тлежка на Т54В със саксия и електрод 2,5 мм Норд от зор с щот друго нямах .
agj - майстор
чет май 16, 2019 9:49 pmfore написа:

Просто коментирам и друга Профи технология която е малко позната поради Хибридната схема и високият ценови диапазон. Но тя вече работи и с алуминий и неръждавейка поради импулсният принцип на работа на Чопъра. Нещо което обикновен траф, инвертор или диоден апарат не може.
Глупости на търкалета :-D Импулсният принцип на работа се използва от десетилетия в инверторната технология и в TIG и в MIG-MAG машините.Освен това никакъв проблем не е какъвто и да е МИГ/МАГ апарат ,да работи и с алуминий и с неръждавейка.Целта на използване импулсната технология е да повишава качеството на работа особено за цветни метали!
Последна промяна от agj на съб май 18, 2019 9:37 am, променено общо 1 път.
fore - майстор
Аз не съм се впечатлил, а съм работил с нея. Попитаха ме относно това какво представлява и за това го обясних.

При работа с Алуминий само подобните на нея с АС режим могат да се справят. Ходи инверторите и трафовете не.

Знаеш ли кое е интересното. :) Вие сте хората които които се намесвате в темата за Лидлските инструменти и казвате- тия не стават. Апаратите за заваряване и тнт.
И в инверторната тема пак, ако кажа Райдър, ти ще скочиш и ще кажеш - айде стига с тия ментаци. Говориш за профи и за незнам си какви марки.
Сега пък това не ти е хоби и било и то боклук......... :lol:

Ами ти дъвчеш едно и също от години и то не става ясно какво е - профи ли е или хоби и какво е. Но нямаш угодия. :)

Аз пък ти казвам че те са оптималното решение за олекотена машина за заваряване на Алуминий. Защото АС апаратите са още по големи.
Просто коментираме за различни видове апарати и схеми в темата която не е определена нито като профи, нито като хоби, нито е инверторна.
Но ти намери своята нова тема за ........ :lol: хайде стига ...............аз съм вашият.........

И когато купувах моята телчарка от познатият магазин близо до централният затвор, ми твърдяха че тяхната машина работи отлично с Алуминий, а после се оказа че естествено за 750 лева с бутилката и тнт няма АС режим ИГБТ то и ще лепи алуминият но лошо и с пръски. И на тях не им харесваше Струната, но тя работи с Алуминия отлично.

Така че хората продаващи този вид техника не са съвсем наясно със всичко.

И хайде стига контрира всички и всичко и стига се налага.

Темата е обща и всеки може да коментира всички видове апарати и методи за заваряване свързани с нея. На тебе нищо не ти е интересно, но има хора които се интересуват и ще знаят с какво може да се заварява действително и Алуминий и с какво не.

Едит

Отивам да си гледам филма. :wink:

Ами да ти дам да ми завариш с Мосфета малко алуминий тогава щом АС и Чопър машините са глупости.
Ти действително си чешеш езика само из темите. А аз ти се връзвам.

Да всички описани машини от теб могат да работят с Алуминий, но имат АС.

Иначе аз да започвам да лепя глави и джанти с моята телчарка с Аргон и АЛ. тел........................
същество импулсна, то поредицата правоъгълни импулси на заваръчното напрежение с амплитуда 50V, разрушават повърхностната диелектрична коричка Al2 O3 или, както е прието да се казва – почистват алуминия.
Последна промяна от fore на чет май 16, 2019 10:31 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
чет май 16, 2019 9:00 pmcat написа:
Темата тръгна от електрожена който ще пускат в събота в Лидл , и защо пък да не става за нищо дайте да помислим какво толкова има за заваряване един домашен майстор . Асмалък съм правил със саксия със стария ми електрожен подарен от приятел и с един Айнхел с алуминиеви намотки ми станаха , на една вила или къща най многото което има за заваряване е асма и евентуално ограда може и някой навес ми без дори да съм го пробвал лидълеца що да не стане с него за 4 уикенда много нещо може да се направи .
А кой е казал че за нищо не става :?: След като сега ще го пускат-никой нищо,все още не знае!На мен ми прави впечатление че ,е доста по евтин а в същото време малко по мощен,от предния който пуснаха.В същото време обаче, по високата мощност от 120Ам стига само за електроди 2,5мм :?
Последна промяна от agj на пет май 17, 2019 9:27 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
чет май 16, 2019 10:21 pmfore написа:

И когато купувах моята телчарка от познатият магазин близо до централният затвор, ми твърдяха че тяхната машина работи отлично с Алуминий, а после се оказа че естествено за 750 лева с бутилката и тнт няма АС режим ИГБТ то и ще лепи алуминият но лошо и с пръски. И на тях не им харесваше Струната, но тя работи с Алуминия отлично.
Ох ,боже !Форка колко пъти да ти обяснявам бе приятелю ,че телчарка с АС режим няма,нямааааа!Смешен си с глупостите които пишеш! :-D
nikolov333 - майстор
Добре де, не знам какъв ви е проблема на вас двамата, но понеже не сте единичен случай да се "дъвчем" във форума, започвам да го приемам като национална черта.. Чета основно в темата за обща култура, но такива безсмислени комуникации са и безполезни на практика... Сигурен съм, че всеки от вас по отделно може да е много по-полезен с мненията си, ако не се дъвчете постоянно, какво казал другия и защо не бил прав. Казвам го с цялото ми уважение, ако все пак решите да променяте нещата в тази посока... :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

Тема "Тема за заваряване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: