Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет май 17, 2019 11:36 amNinthRaven написа:
пет май 17, 2019 11:16 amТрифон П.Трифонов написа:
Намали на 2 сек. примерно.
Така намаляш мощността, съответно увеличава се времето за достигане на зададената температура и ето ти по редки съспенди.
Експериментирай!
И прочети внимателно още веднъж какво те посъветва NinthRaven!
Разбрах,благодаря. А температурата на котела да я вдигна ли? В момента е на 65 градуса. И да уточня, NinthRaven съм аз. :o
Хахаааа, сори! Писах от телефон и без снайперите. За Страдиварито писах, да прочетеш съветите.
Няма нужда да вдигаш повече температурата.
Пропорционално можеш да намалиш Р3 и Р2. Така ще забавиш още темпото.
Сега си разбрал защо не трябва да се презапасяваме с киловати.
То не че има по маломощен Грейко де, ама ония да помислят по въпроса!
Rumen89 - специалист
Ако намалиш температура от контролера по рядко ще влиза в съспент.
пет май 17, 2019 12:19 pmRumen89 написа:
Има логика, но:
- по ниска температура се постига по лесно, респективно- по бързо и......Съспенд.
- при по ниски поддържани температури на водата, загубите на енергия са по малки, което увеличава времето докато ееевентуално се появи нужда от работа на горелката.
До тука нещата са на кантар.
Остават негативите от работата на твърдотопливно съоражение при ниски температури.
Може да се ползва отопление по зададен график, което предлага и контролерът на Натурела в Грейко.
Още чакам % за реклама,
ма стига ми само каките да зърна,
......и ми минава.
NinthRaven - напреднал
пет май 17, 2019 1:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Има логика, но:
- по ниска температура се постига по лесно, респективно- по бързо и......Съспенд.
- при по ниски поддържани температури на водата, загубите на енергия са по малки, което увеличава времето докато ееевентуално се появи нужда от работа на горелката.
Остават негативите от работата на твърдотопливно съоражение при ниски температури.
Може да се ползва отопление по зададен график, което предлага и контролерът на Натурела в Грейко.
Още чакам % за реклама,
......и ми минава.
Нямам проблем със постигането на температурата. И трудно ще я намаля,щото женската част от простолюдието веднага ще ми спретнат революция. Макар че и на мен ми е студено,щото работата ми е такава,че се връщам премръзнал вкъщи. Питах за температурата,защото така и не видях котела да качи над 57-58 градуса. А доколкото разбрах от предишни постове,които загубих из темата,не е препоръчително котела да работи под 50 градуса на водата. А той всъщност така и си работи. Около 50. Колкото до презапасяването с киловати,системата е правена за камина с водна риза,която изкара три сезона, и къщата не беше санирана. А Грейко просто нямат по-ниска мощност. На мястото на камината добавих два алуминиеви радиатора с по 10 глидера на 800 милиметра и това е. И термоглави. Откъм разход не знам как се движа,първа година ми е. От 16.10 до 10.05 точно 5 тона слънчоглед. Има и друго. От това което изчетох,ако е настроена както трябва горелката,не трябва да има кой знае какви отлагания по котела. Не говоря за сажди,а за пепел. А на моя има доста за месец работа. И пепелта стои сива,а не бяла.
stridata - специалист
пет май 17, 2019 2:16 pmNinthRaven написа:
Откъм разход не знам как се движа,първа година ми е. От 16.10 до 10.05 точно 5 тона слънчоглед. Има и друго. От това което изчетох,ако е настроена както трябва горелката,не трябва да има кой знае какви отлагания по котела. Не говоря за сажди,а за пепел. А на моя има доста за месец работа. И пепелта стои сива,а не бяла.
Аз също изхабих за същото време 4.5 тона ама го държа на 22гр. демек не съм доволен и термостата е задължителен за наще квадратури, и по-топлите месеци. Аз чистя на две седмици и свалям по сантиметър и полвина налеп от котела ако го чистя на месец ще е сигурно два сантима и повече, но това според мене зависи от пелетите. Да не казвам, че горелката на две седмици я чистя с длето и чук. А иначе, за да стане пепелта брашнено бяла трябва хубаво горене без гасене на по високите мощности, това при мене и тебе ще става само най-студените месеци защото котлето ни е голямо за нуждите и бързо достига температура. Моя извод е да си ползвам котлето с термоглавите през най студените месеци и да го пусна на термостат през по-топлото време за да се гаси и да не гори напразно. Стоманения котел иска по-висока температура на водата заради корозията и 65 са екстра по думите на моя инсталатор.
filmatoplo - майстор
:) Паднаха ли при вас цените на пелетите -при мен се намират по 370 лв.
шоп - майстор
пет май 17, 2019 3:23 pmstridata написа:
демек не съм доволен и термостата е задължителен за наще квадратури, и по-топлите месеци. Аз чистя на две седмици и свалям по сантиметър и полвина налеп от котела ако го чистя на месец ще е сигурно два сантима и повече, но това според мене зависи от пелетите. Да не казвам, че горелката на две седмици я чистя с длето и чук.
Не звучи оптимистино.
stridata - специалист
пет май 17, 2019 3:33 pmшоп написа:
демек не съм доволен и термостата е задължителен за наще квадратури, и по-топлите месеци. Аз чистя на две седмици и свалям по сантиметър и полвина налеп от котела ако го чистя на месец ще е сигурно два сантима и повече, но това според мене зависи от пелетите. Да не казвам, че горелката на две седмици я чистя с длето и чук.
Не звучи оптимистино.
Ако за чистенето говориме, за 230 лв. тон така съм се ошлайфал, че я чиста за 20 мин??? Знам, че най-вероятно пелетите на се особенно качествени, но за 4 тона по-добри на такава цена не мога да докарам :cry: За последния месец изгорих 15-тина чоувалчета Трон иглолисни и пепелника съм го чистил един път. Хахахах. Ама 430лв. ми се струват множко......
Rumen89 - специалист
пет май 17, 2019 1:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Има логика, но:
Още чакам % за реклама,
......и ми минава.
Процента със сигурност вече си го получил но все пак и аз да напиша. Термоглава затваря по бавно когато е по ниска температура на водата защото помещението се затопля по бавно. Черен е котела защото влиза много често в съспент и има тлеене. Ако имаш стаен термостат го използвате при такива външни температури. Според мен ако е настроена качествено горелката и си работи не пипай дозите. Може да разграничиш деленията между степените.
Но все пак пробвай с по ниска температура на водата.
NinthRaven - напреднал
пет май 17, 2019 3:42 pmstridata написа:
пет май 17, 2019 3:33 pmшоп написа:
Не звучи оптимистино.
Ако за чистенето говориме, за 230 лв. тон така съм се ошлайфал, че я чиста за 20 мин??? Знам, че най-вероятно пелетите на се особенно качествени, но за 4 тона по-добри на такава цена не мога да докарам :cry: За последния месец изгорих 15-тина чоувалчета Трон иглолисни и пепелника съм го чистил един път. Хахахах. Ама 430лв. ми се струват множко......
Мен също ме събаря тая цена на Трон.Комшиите ми повечето карат със такива,ама са паралии.Аз със моята шофьорска заплата кое по напред.Иначе пелетите ми са от Крумово,Варненско. Лятото бяха по 160 лева за тон,ама не сварих с котелното и ги взех на 200.Каня се тия дни да звъня,да ми кажат цена и за кога ще има,че е със заявка.Чистенето си е играчка,ама на тая цена си заслужава. Гадното е,че инсталатора не ми каза есента че трябва да се чисти и при малкия щнек и сега си отворих работа,защото се наби със шлака. Не е много,върти се,но вкарва горелката в авариен режим и я гаси.Дайте ми акъл как се чисти там и с какво. Видях че електромотора е на два болта и би трябвало да се свали лесно,ама после как се чисти вътре,не знам. По отношение на термоглавите,трябва да ги свалям студените месеци ли? Защото термостата ми е настроен на 25.5,а главите на 24. Има още мегдан да се увеличат,на 26.Няма ли да свърши работа? А налепа,ми то не е налеп,а наслоена пепел. Пада с едно движение на телената четка. Не че ми тежи,ама си мисля,че не би трябвало да е така.В темата мярнах една снимка на котел като моят,пепелта беше бяла,а моята стои сива. А не ми се иска.Говори ми за недостатъчно изгаряне. :? Ако вдигна температурата на котела на 70 или 75,няма ли да се получи по-добро изгаряне? Питам просто.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: