Пълно щастие няма..
Строителството на собствен дом има няколко плюса и много неизвестни... В случая, ако те тормози неизвестното, май трябва да търсиш готови обекти..

съб май 18, 2019 12:05 amGadnyara написа: Аааа, питането било най-вече за цена... Ето пример с моята колиба, напълно завършена и обзаведена ми струваше близо 650€/кв.м. Къща "средна хубост". На 10км от Сточна гара. Завършена по средата на 2017, оттогава има известно оскъпяване.Това е доста полезно, може ли да упоменеш, защо е важно точно лицето? Иначе за ориентацията е ясно..
Тази средна цена е без парцела.
Още един от нежеланите общи съвети - гледайте внимателно колко метра е лицето на УПИ и каква е ориентацията му, особено важно за малките парцели...![]()
ср май 15, 2019 2:46 pmahhi написа: Колкото до парцела ориентировъчно ще подскажа 50-70к евро струва, и да не е евтино..Цената излиза под 100€/м2, което е невъзможно за посочения район. Нещо ме будалкаш. Ако цената е вярна, означава, че най-близката улица, ток и вода са на мин. 500м. Или пък земята не може да бъде урегулирана и да стане УПИ, че да ти издадат виза. Това за жената и ти не го разбра, щом ще се усмихваш и ще го подминаваш. Ето ти жокер. Има конфликт на интереси между страстта към къщата и страстта към жената. Гледай си жената и детето, изсипи един чувал с пари и си с готова къща, без много да се вживяваш. Какво си седнал да разпитваш за подробностите, в които дявола обича да се спотайва. И да ги поналучкаш нещата, надали ще успееш да ги чиктисаш както трябва- просто няма да ти стигне времето. Другият път е само за маниаци, дето искат да имат пълен контрол в/у строителният процес, всичко да е изпипано и направено с голям мерак. От къща до къща може да има главоломна разлика. Зависи какви са твоите ценности и приоритети.
съб май 18, 2019 2:30 amnikolov333 написа: С малко дете на път, лично аз не бих се замислял да строя.. Преди 4г.се роди втората ми дъщеря и от скоро ми остава време да планирам и да действам по темата за строежа.. До сега беше..Разбирам Ви, но аз имам време, а строенето ще го извърши фирма + строителен надзор и ще ги гоня да си изпипат всичко. Все пак ще броя пари... От мен каквото се изисква институции и документи няма да има проблем. Като се захвана с нещо не го оставям !![]()
![]()
съб май 18, 2019 11:09 amahhi написа: Разбирам Ви, но аз имам време, а строенето ще го извърши фирма + строителен надзор и ще ги гоня да си изпипат всичко. Все пак ще броя пари...Успех в гоненето!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: