Ето с какво се блъскам тези дни. В началото съм длъжен да отбележа, че Стара Загора е на воден режим и вечер няма вода. Явно господата от "ВиК" (разбирай "Въздух и Кал") са правили някакви ремонти по мрежата през седмицата, защото водата беше на принципа "тука има, тука нема". В резултат ми се задръсти пералнята, аераторите по чешмите и т.н.
Сега по същество. От три дни нямам никакво налягане - едва стига за да си измием ръцете, а сме и с малко бебе. Проверих при съседите - имат нормално налягане - ще им избие чешмите, а при мен едва тече. Обаждах се във "ВиК" и оттам ми казаха, че най-вероятно ми е задръстен главния кран или водомера. Да си ги развъртя... Да ама водомера е с пломба и нямам идея как ще го отвъртя...
Прилагам снимка на монтажа на водомера и главния кран.
Някой може ли да ми каже откъде се развърта тоя кран? В смисъл за да го отворя както е на място и да видя дали има някакви мръсотии вътре?
И евентуално как да помчистя водомера, ако успея да развия муфата между крана и водомера?
Благодаря предварително!
Сега по същество. От три дни нямам никакво налягане - едва стига за да си измием ръцете, а сме и с малко бебе. Проверих при съседите - имат нормално налягане - ще им избие чешмите, а при мен едва тече. Обаждах се във "ВиК" и оттам ми казаха, че най-вероятно ми е задръстен главния кран или водомера. Да си ги развъртя... Да ама водомера е с пломба и нямам идея как ще го отвъртя...
Прилагам снимка на монтажа на водомера и главния кран.
Някой може ли да ми каже откъде се развърта тоя кран? В смисъл за да го отворя както е на място и да видя дали има някакви мръсотии вътре?
И евентуално как да помчистя водомера, ако успея да развия муфата между крана и водомера?
Благодаря предварително!
Прикачен файл
Това е монтажа.
IMGP3494.JPG (34.21 KиБ) Видяна 10038 пъти
Прикачен файл
А това е въпросният кран. Кое и накъде да отвъртя, за да го изчистя?
IMGP3495.JPG (29.38 KиБ) Видяна 10038 пъти