• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mitko414 - специалист
Здравейте,
Имам следният проблем: в хола имам теч от банята на съседа от горният етаж (на снимките си личи за какво иде реч). Апартамента се дава под наем на ученици (от 4 до 8 души) и собственика никакъв не се вясва. По телефона многократно съм говорил с него, обещава "кат дойдъ зъ наемъ, шъ ти си убадя" и така сума ти време.
Вече стихнах до извода, че по нормалния начин НЯМА да стане. Как да постъпя: мога ли да заведа дело за увреждане на собственост, да се обадя на данъчните да проверят дали си плаща данъка за "наемъ", да му ....

Благодаря за отзивите.

Прикачен файл

472.JPG
Това е на тавана.
472.JPG (12.15 KиБ) Видяна 6059 пъти

Прикачен файл

473.JPG
Това е на тавана.
473.JPG (15.14 KиБ) Видяна 6059 пъти

Прикачен файл

474.JPG
Това е на стената.
474.JPG (27.06 KиБ) Видяна 6060 пъти
sek.1 - специалист
Направи един козметичен ремонт така че да не си личи и си застраховай апартамента при следващия теч застрахователите ще се оправят с него.
solo5 - майстор
sek.1 това е интересно предложение
дай малко повече инфо за тези застраховки :roll:
mitko414 - специалист
@sek.1
На мен също първо това ми хрумна.
При търсенето ми из нета се оказа, че този проблем е често срещан и едно от предлаганите решения е точно това.
Чудя се само кой застраховател да избера. Иска ми се да "обръснат" съседа колкото може повече. Някакви отзиви за "Армеец" (да се чете ТИМ)? :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
Я вижте това.
Не ходят дори на оглед, но застраховката не покрива щети от земетресения. А наводняване от съседа покрива. Имаше някакъв вариант и за 25 кинта годишно, май...
Вероятно я има и във вариант без каско, поинтересувайте се по телефона. :)
sek.1 - специалист
Аз живея в къща над мене е само господ :-D но мой колега така си реши проблемите с наводняващия го съсед застрахователите му платиха щетите и после си взеха парите по съдебен ред естествено върнаха си ги поне пет пъти съседа му си направи много бързо ремонт и от около две години няма проблеми е съседа не му говори ама това не е страшно.
sasooooooooo - "специалист"
mitko414 ти бургазлийче ли си бре? :-D
mitko414 - специалист
Благодаря Master_Kenobi.
sasooooooooo написа:
mitko414 ти бургазлийче ли си бре? :-D
Не. Защо?
solo5 - майстор
mitko414 написа:
Чудя се само кой застраховател да избера. Иска ми се да "обръснат" съседа колкото може повече.
преди 6-7 години наводнихме комшията, беше застрахован
застрахователната компания му плати, а към нас нямаха никакви претенции :?

бяхме отрязали радиатора в кухнята и тъй като нещо се закучи работата тръбите останаха един ден без тапа
не беше отоплителен сезон и нямаше да е проблем
но на другия ден един комшия решил да си прави експерименти като напълни системата и да я подготви за сезона уж
но решил си той и не предупредил никой
на другия ден към обяд комшийката ме издири на работа и казва "връщай се че у вас е наводнение"
влязохме във филм направо :lol:
heron - напреднал
А защо мислите, че застрахователите не се досещат, че може да си направил козметичен ремонт колкото да мине пред тях, пък всъщност да си тече стабилно?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със теч и съсед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: