Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
ср май 22, 2019 7:52 amТрифон П.Трифонов написа:
Нямам поражения, освен няколко .........полегнали.
Трифонов,ти леж на тази кълка и ще ядеш гръцки домати на българското черноморие. :-D
Не се ослушвай като пъдар в тръстика,а върви да слагаш мрежа,че не се знае знае ли се дали ще направят противоградни площадки/след изборите/.
:partyman:
vlax - майстор
ср май 22, 2019 7:39 amomirchev написа:
Мрежата при нас спаси около 90% от положението :) Обаче самата тя се свлече, въпреки металната конструкция висока 2м. Но по-добре уикенда да правя мрежа отколкото да ям купешки доматки :) Кофти е че краставичките и тиквичките са отвън. Замислям се сериозно за разширяване на мрежовия обхват :) Дано до уикенда да няма повторение, че няма да издържи втора градушка. Това е в местност Франга дере - Варна
Ако можеш разшири мрежовия обхват,заслужава си труда и инвестицията.
Аз също се замислям да го разширя,може би първо за лука,като знам какъв хубав беше в неделя ,а сега ,ако не се съвземе трябва да купувам от пазара пълен с Менделеевата талица.
omirchev - специалист
ср май 22, 2019 8:36 amvlax написа:
ср май 22, 2019 7:39 amomirchev написа:
Мрежата при нас спаси около 90% от положението :) Обаче самата тя се свлече, въпреки металната конструкция висока 2м. Но по-добре уикенда да правя мрежа отколкото да ям купешки доматки :) Кофти е че краставичките и тиквичките са отвън. Замислям се сериозно за разширяване на мрежовия обхват :) Дано до уикенда да няма повторение, че няма да издържи втора градушка. Това е в местност Франга дере - Варна
Ако можеш разшири мрежовия обхват,заслужава си труда и инвестицията.
Аз също се замислям да го разширя,може би първо за лука,като знам какъв хубав беше в неделя ,а сега ,ако не се съвземе трябва да купувам от пазара пълен с Менделеевата талица.
О, да .. решението за разширяване е взето. Но наесен. Сега рискувам да съсипя останалите насаждения. Странно но при мен лукът и чесънът са почти непокътнати, а са изцяло на открито. По-скоро пирамидата с ягодите ще покривам.
miroki - майстор
Краставиците смятам ще избият, те и без това се кършат, поне герганата.
От кофичките, понеже не бяха засадени, а стояха под една джанка на сянка да се климатизират, има малко оцелели. Само са нападали.
Земята обаче е като пчелна пита на килийки пробита. Имах поне 500-600 корена резерва, от тях ако оцелее нещо оцелее. Ако не, ще взема от съседните села от познати, каквото им е оцеляло. Ни е така винаги гледаме 2-3 пъти повече разсад от необходимото, да има за даване. И е много добра практика.
Асмата е на земята всичката.
Керемидите са почти всички здрави, което е добре. Стъклата на къщата също, но на няколко коли са счупени.
В града беше по-дребна около боб и лешник и няма поражения много.
Тази година от как папата се моли и не е спряло.
vlax - майстор
ср май 22, 2019 10:05 ammiroki написа:
Асмата е на земята всичката.
Трябва да пръснеш с меден препарат,да заздравеят по-бързо раните.
Аз вчера се гласях да пръскам след работа и то заваля и отложих за днес.
Последна промяна от vlax на ср май 22, 2019 3:15 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
" Шампион" , "Купроцин супер М" ??
vlax - майстор
ср май 22, 2019 10:16 amAndri01 написа:
" Шампион" , "Купроцин супер М" ??
Стават и двете.Аз ползвам Шампион,мисля че беше с повече мед. :partyman:
kr1100 - майстор
@ " :tonqe: Това е в местност Франга дере - Варна "
Там беше много тъмно следобеда и помислих ,че обака замина към морето.
После към 17 ч заприижда откъм града .
Дано при мен няма поражения -от другата страна на дерето и пътя. Че и мрежата над оранжерията не съм опънал още заради облачното и дъждовно време, ама днес след работа ще я разпъна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бучнах още 40 корена домат. Довечера другото, че напече :-)
Имам разкошни съседи, през два двора... Дадоха ми ароматен бял божур, сега ми е до лакътя и ухае :-) Набраха ми и голям наръч копър и паса... Топи възли на щитовидна и други полезни работи. Само да се дъвче продължително

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: