Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MuTeB_ - специалист
ср май 22, 2019 10:28 amvlax написа:
ср май 22, 2019 10:16 amAndri01 написа:
" Шампион" , "Купроцин супер М" ??
Стават и двете.Аз ползвам Шампион,мисля че беше с повече мед. :partyman:
В крайна сметка бордолезовия разтвор не е ли с най-високо съдържание на мед? Миналата година след градушката с това пръсках.
omirchev - специалист
ср май 22, 2019 11:20 amkr1100 написа:
@ " :tonqe: Това е в местност Франга дере - Варна "
Там беше много тъмно следобеда и помислих ,че обака замина към морето.
После към 17 ч заприижда откъм града .
Дано при мен няма поражения -от другата страна на дерето и пътя. Че и мрежата над оранжерията не съм опънал още заради облачното и дъждовно време, ама днес след работа ще я разпъна.
Аз моята именно заради дъждовното я опънах :)
А тъмното дойде откъм Езерово. Имам чудесен изглед към езерото до ТЕЦ-а. И към 18 часа детето каза "Леле скивай какви 3D облаци идват" :) И към 19:30 - 20:00 вече трещеше и тропаше... Не знам коя е тази и другата страна на дерето... аз съм от западната.. Сутринта като слизах надолу имах чувството че до към Монтесори е било ад... надолу нямаше много драми.
vlax - майстор
ср май 22, 2019 11:41 amMuTeB_ написа:
В крайна сметка бордолезовия разтвор не е ли с най-високо съдържание на мед? Миналата година след градушката с това пръсках.
Много добре си направил,бордолезовия си е класика, ама като ме мързи - шампион.
:partyman:
kr1100 - майстор
@ omirchev СО Пчелина почти град с имена на улици. До Бизнес парк пчелина.
А по темата - положението много зле .В неделя засях навън 60 корена домати и4 краставица- от доматитеможе да оживеят 3-4-5 корена. По асмите нямам големи поражения / биля е дребна градушката/ . Махнах тубите цилиндри на тиквите и са като стреялни със съчми. На тиквичките не ги бях махнал и са горе долу ОК.. Много съборени сливи и ябълки и дребни листа. Лапад, манголд и киселец са като одърпани по листата , на решето ,скършени . Доста вода се е изляла - има като вади.Като отидох сллед работа първо опъсках асмите с Шампион и после 3-4 синджира роби - разпъвах мрежата над оранжерията . По нея няма поражения.
Направих снимки - но утре ще кача,че тр. да ги обработвам / смалявам/ , а съм напр. скапан от умора.
kr1100 - майстор
Моля за триене. Повторен пост от калпав нет.
Последна промяна от kr1100 на чет май 23, 2019 1:23 pm, променено общо 1 път.
omirchev - специалист
ср май 22, 2019 9:15 pmkr1100 написа:
@ omirchev СО Пчелина почти град с имена на улици. До Бизнес парк пчелина.
А по темата - положението много зле .В неделя засях навън 60 корена домати и4 краставица- от доматитеможе да оживеят 3-4-5 корена. По асмите нямам големи поражения / биля е дребна градушката/ . Махнах тубите цилиндри на тиквите и са като стреялни със съчми. На тиквичките не ги бях махнал и са горе долу ОК.. Много съборени сливи и ябълки и дребни листа. Лапад, манголд и киселец са като одърпани по листата , на решето ,скършени . Доста вода се е изляла - има като вади.Като отидох сллед работа първо опъсках асмите с Шампион и после 3-4 синджира роби - разпъвах мрежата над оранжерията . По нея няма поражения.
Направих снимки - но утре ще кача,че тр. да ги обработвам / смалявам/ , а съм напр. скапан от умора.
Ясно :) Значи почти комшии :)
Съпругата пооправи насажденията... а мен ме чака инфраструктурата :) След снощния оглед щетите не са особено големи. Лошото е че мрежата е събрала леда в нея и коловете доста са се изкривили. Разбили са се леглата в земята. Уж за да съм екологичен, не слагах бетон навремето и карах само на обтяжки. Не мисля и сега да слагам. В крайна сметка целта е постигната и сега е мой ред да се погрижа за инсталацията :)
kr1100 - майстор
снимките

Прикачен файл

krastavici.jpg

Прикачен файл

tkivi4ki 1.jpg

Прикачен файл

tikvi4ki.jpg

Прикачен файл

cigulki 1.jpg

Прикачен файл

cigulki.jpg
kr1100 - майстор
още

Прикачен файл

wytre.jpg

Прикачен файл

domati1.jpg

Прикачен файл

domati.jpg
kr1100 - майстор
чет май 23, 2019 2:04 pmn_a написа:
Мъка
То освен градушката е било и порой 0 реки от вода - личи си по калта по мулча.
Добре,е по асмите пораженията са нищожни - т 3 асми грубо 7-8 х 7-8 м всяка има 5-6 филиза скършени, предполагам от силния вятър / не успях да привържа всичките лози.
Днес засях семки на тести грий - надавам се бързо да поникнат и ще пресявам. За външните домати се чудя дали да сея семки или да търся разсад - ама цената скочи след градушката.Миналата година се бях презастраховал с разсад и раздавах- тази година си викам да не прекалявам , ама ...
А по тревата няма поражения :mrgreen: пак е за косене :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: