Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Специално буталата са алуминиеви, цилиндъра е алуминий или чугун. Двата материала имат предимства и недостатъци за цилиндър, но повечето хора предпочитат чугуна.
fore - майстор
Изображение

Изображение

Като се загледаш и виждаш че цилиндрите са чугунени и тук.
Така че материала е подобен.
А зад голямата перка на 2,4 киловатовият Енхел има кръгла пита от алуминии с ребра. Не са пестили алуминии и машината е направена да се охлажда отлично. Махах ПВЦ кожуха и видях че алумина е в повече. Като завърти вентилатора и отпред прави течение от засмукването, а отзад духа като хеликоптер и ми вдига найлоните из гаража. Точно този компресор трудно ще прегрее.
44 кила, а новият модел е 41 са сравнение.

--------------

koveslav можеш да видиш на Парксайта къде съм му изкарал директния извод от бутилката. Напълно безмислен, но поне мога да си закача три маркуча и да го източа за секунди. Ама като се водя по акъла на разбирачит тук...... :prayer:
ZEDYCUS - майстор
Офффтопик. Форе ще ти трябва още един компресор за четвъртата гума на пасата и за тричуковия гайковерт от лидл, който ще пуснат скоро.
:lol:
fore - майстор
А за резервната ?

Е аз освен че вися из тия форуми и купувам. Факт.
dragozow - майстор
Нормално е като си купува евтини да има три :)
fore - майстор
Е ти имаш 50 пък са с претенции да са скъпи....... :lol:

Първият го взех от Лидл, щото беше първи и на добра цена. Но в крайна сметка от 25 литра не може да се извади търсеният максимум. Но пък е компактен и мобилен.
Вторият го взех за гаража в София. Той покри напълно очакванията. Добра цена и качество. Силата ми е напълно достатъчна за гаражните цели. А и не е прекалено тежък за пренос. Гумаджииница няма да отварям.

Третият го взех за да закарам вторият на вилата, а третият да остане в гаража. Понеже е по як.
То 500 лева щом ви е евтино, значи сте големи паралии.
пишман_майстор - майстор
Не съм си купувал никога чисто нов компресор. Може би щото това което харесвам, не мога си го позволя, да си го купя като нов. Ползвам редовно компресори , най много съм доволен от два моноблока, един на Кесер, монтажен тип с малка бутилка, с доста приличен дебит и един средна големина на Марк ( V-образен моноблок с добър дебит, подходящ дори и за боядисване без прекъсване, около 80литров ) . И двата са тихи, минимални вибрации . Много пипнати откъм изработка.
П.п. Преди много години се занимавах с боядисване на коли, мръсен занаят който с радост изоставих. Но компресора който имах тогава , беше някакъв уникат с маслена помпа, като на автомобил, масивна изработка, двуцилиндров и го въртяхме с 5 кв трифазен мотор. Като се замисля не бях срещал дотогава компресор с маслена помпа с манометър за налягането на маслото и т.н. Ако имаше карбуратор и свещи , щеше да си е цял мотор.
ZMeyGorianin - майстор
От каква пластмаса се прави и с какво се лепи резервоара за гориво на косачката. Моят е спукан при едното ухо за закрепване /китайка/. Пробвах с POXIPOL за пластмаси - пак текна. Имам тези два вида лепила:
Прикачен файл:
DSCN1202.JPG

BISON го дават, че не лепи PE, PTFE и силикони.
plamen6703 - майстор
Пробвай с това https://vipdental.beli-zubi.com/duracryl-plus-prah много добри резултати дава! :partyman:
ZMeyGorianin - майстор
Сигурно е ефективно, ама цената му е колкото два нови резервоара :sad:
То има къде да поръчам нов, но не ми се чака :partyman:

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: