Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
нед май 26, 2019 7:47 ampreslav написа:
Друго ако не берем, рози ще има.
С чужда пита помен ще правиш.
:partyman:
Кажи с какво да церя тези краставици.Те ако се прехвърлят и върху доматите,ще пиша в тази тема чак напролет. :-D
Последна промяна от vlax на нед май 26, 2019 1:26 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
нед май 26, 2019 1:24 pmvlax написа:
Кажи с какво да церя тези краставици.Те ако се прехвърлят и върху доматите,ще пиша в тази тема чак напролет. :-D
Нямам идея, по-нагоре писаха за поливане с БИ-58 или Нуреле, но са важни пропорциите, а за тях не се споменава. Има вероятност това да са акари, а за акарите си има акарициди. В понеделник мога да попитам в нашата агро, но не обещавам за коректен отговор само по описание.
Замисли се в каква почва си подготвял разсада, вероятно от нея идва проблема щом е повсеместен.
preslav - майстор
Лекинко взе да ми писва от всевъзможни вредители. Сега пък се е появил борсук, предполагам е от съседен необработван двор.
Чудя се кой път да поема, капаните са неприложими, че ще изловя котките на бабата, отровите пак не стават-по същата причина.
Замислям се за два варианта, единият е прожектори с датчик за движение, но не знам дали гадинчето ще се плаши от светлината. Другият е да сложа електропастир по оградата, от която мисля, че идва, но като гледам цените и ми прилошава.
Приемам всякакви идеи с разумен бюджет до 100 лв.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед май 26, 2019 4:55 pmpreslav написа:
Лекинко взе да ми писва от всевъзможни вредители. Сега пък се е появил борсук, предполагам е от съседен необработван двор.
Я погледни това https://www.bgfermer.bg/Article/5599132
Andri01 - майстор
Тъмно зелен / или пенсионер / на надник със сопа!
kr1100 - майстор
[quote=preslav
Нямам идея, по-нагоре писаха за поливане с БИ-58 или Нуреле, но са важни пропорциите, а за тях не се споменава.
[/quote]
Има си дози предписани. А кото купуваш ти надписват на шишичката с фулмастер.
С краткотрайно действие са СуперСект , Моспилан,
Влах , ако са по повърхостта - млади пилета.
Връщаш ме 3г назад като пъхах краставичките в надупчени шишета с широко гърло докато редуцирам броя на котките на съседите с капана :-D
preslav - майстор
нед май 26, 2019 8:16 pmkr1100 написа:
Има си дози предписани. А кото купуваш ти надписват на шишичката с фулмастер.
Принципно е така, но за мен винаги е било трудно да се ориентирам в дозите им - един път трябва да направиш разтвор с определена концентрация, втори път този разтвор трябва да разпръснеш на определена площ. Едно е да се бориш с неприятели чрез листно пръскане, друго е да се бориш чрез поливане - в случая трябва да се полива, но колко???
teon - специалист
preslav написа:
Има вероятност това да са акари,
...не са акари...
нед май 26, 2019 7:27 pmAndri01 написа:
Тъмно зелен / или пенсионер / на надник със сопа!
Нье, още чувам- "Плувай, плувай зелено л...о!" Спомен от флота.
Предлагам дружинка на бабата- Фокстериер.

Прикачен файл

110159.jpg
110159.jpg (73.11 KиБ) Видяна 1192 пъти

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: