Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, отскоро притежавам Екоспар Алба 18 кв, смятам да си закупя стаен термостат Bboil rf, с цел да контролирам пускането и спирането на камината през интернет, тъй като имотът е селска къща. Интересуваме как точно трябва да го подвържа... Разбрах ,че трябва да променя пари 76-2, трябва ли устройството да бъде подключено към бялата букса отзад или самата нея да и направя мост....камината трябва ли да я включа към 220 в контакт, тя си има щепсел.... Или да минава през устройството , а самото то към 220 в.... Ако някой знае или притежава такъв стаен термостат, ще му бъда благодарен да ми подскаже !!! :)
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Ако не можеш да се ориентираш по схемата, по-добре се довери на човек, който разбира
2. Но по-важно (съвет от мен към всички ползватели на пелетни камини) - не оставяйте печките да палят сами, без надзор! Това не е газов или нафтов котел, това е котел на твърдо гориво, а това гориво е с променливи характеристики
jabata - специалист
нед май 26, 2019 11:17 pmLazarGanev написа:
2. Но по-важно (съвет от мен към всички ползватели на пелетни камини) - не оставяйте печките да палят сами, без надзор! Това не е газов или нафтов котел, това е котел на твърдо гориво, а това гориво е с променливи характеристики
Много точно казано. Пелетните камини са уред на твърдо гориво, и там всичко зависи от качеството на горивото. Отделно че могат да станат поне няколко бели при палене. Затова пелетна камина, НИКОГА не трябва да се настройва да пали и гаси когато тя си реши. Винаги трябва да има човек който да нетисне копчето за палене и гасене. Не вярвайте на търговци и производители те разправят всичко за да си продадат изделието.
Дълго е за обяснение, какво може да стане, но рисковете са страшно много. Като започнеме от незапалване на пелетите и дим в помещението... минеме през малка детонация при паленето, и стигнеме до запалване на кюнците/камината при разгаряне.
шоп - майстор
пон май 27, 2019 2:41 pmjabata написа:
Като започнеме от незапалване на пелетите и дим в помещението... минеме през малка детонация при паленето, и стигнеме до запалване на кюнците/камината при разгаряне.
Има и последно... крайно и трагично. Дим в помещението, детонация и пожар в комина могат да са бели кахъри на фона на отравяне с въглероден окис
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1 ... 0%B8%D0%B4

Като пожаркикар мога да споделя, че е много тъжно да сложиш все едно заспал човек в черен найлонов чувал... :idea:
Айдееее, пак драми.
Такива работи не се пишат.
Ши кайш, чи тон за песен ви дадаха.
Живота е прекрасен!

Шопе, не забравяй- геройския пожарогасител съм аз!

Тема "Подвързване на стаен термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: