нед май 26, 2019 11:59 amandy_forresite написа: Термостат се ползва за сгради с добри топлотехнически х-ки. Нашата къща няма никаква топлоизолация и на всичкото отгоре входната врата се е разкривила и три от прозорците ПВЦ не притварят добре. В резултат на всичко това като спра топлото при 23° вътрешна температура, след 1 час градусите са 20, а след 2 часа 18°.Това което казваш за най-студените месеци ли е валидно? Поне три от зимните месеци са стемпература 7-10 гр. през деня и като е слънце дори и да имаш топлозагуби не е ли по-рентабилен термостата?
Също така в нас се проветрява яко. Няма такова нещо да се затворим херметично и да не отваряме че ще влезе студ. Няма да стоя на застоял въздух и на спарено. Та, какво ще прави тоя термостат тукаДокато се загаси и трябва да пали наново. Сега си върви на мощност 1 и от време на време подлага мощност 2 за 6-7 минути. Иначе докато се гаси после ще трябва да наваксва в тоя 1 час с мощност 3, 2 и след 50-60 минути ще закрепи 1. После ще угасне и пак наново. Де жавю. Нема смисъл за при мен.
Тази зима я изкарах с 4200 кг - под 800 лева. Такива бяха цените. Следващия сезон ще са нагоре, както и на всичко останало. Добре де, на почти всичко.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata
- специалист
207 мнения в "разход грейко"
andy_forresite
- майстор
За положителни температури (над 6°С) може и да е по-добре с термостат, но да няма този интензивен топлообмен от прозорците и вратата с околната среда. Слънцето не играе голяма роля за моята къща. На юг има два големи бора и една череша, като тя засенчва през пролетно-летните месеци на годината. Все пак до 11:00 часа има ефект от слънцето през зимата.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Бе голямо превъзнасяне на тос стаен термостат бееее.
То Бойко ако кажи, чи розовото носи аромати на Шанел, мода ши стани.
Къщата си иска градуси.
Термоглавата ми прилича на министаенлокалентермостат. Просто перфектно.
И така, аз пък (АЗ) твърдя, че така е по добре, без оглед 6+ или под това ше е.
А на бас, че само в лаборатория може да се докаже!
Кой може да фкара мойта къща ф лаборатория?
Бе вий Капкити ни гледати ли?
То Бойко ако кажи, чи розовото носи аромати на Шанел, мода ши стани.
Къщата си иска градуси.
Термоглавата ми прилича на министаенлокалентермостат. Просто перфектно.
И така, аз пък (АЗ) твърдя, че така е по добре, без оглед 6+ или под това ше е.
А на бас, че само в лаборатория може да се докаже!
Кой може да фкара мойта къща ф лаборатория?
Бе вий Капкити ни гледати ли?
filmatoplo
- майстор
Аз съм с южно изложение и слънцето ако го има -много помага ,дори гася камината за няколко часа .
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт май 28, 2019 9:40 pmfilmatoplo написа: Аз съм с южно изложение и слънцето ако го има -много помага ,дори гася камината за няколко часа .Ако трябва да вляза в тон, ти си не си с Грейко, а с Натурела.
Slavi77
- помощник
Здравейте ! От около 5 дни сме собственици на Грейко бижу 25 kw , апартамента който затопляме е 100кв.м, чистата площ е около 80кв м.и е на калкан между две сгради. В една от спалните термоглавата на радиатора седи на едно,защото в момента стаята не се използва, има и бойлер 150л подпомаган от солар, градусите през деня варират около 21-22 ,а през нощта около 19 (не обичаме да ни е много топло) Печката през тези дни не се е изгасяла, освен за почистване , днес погледнах че разхода на ден е 30кг. По-късно ще снимам и настройките, камината е долу в сервизното помещение.От прочетеното по-горе във форума забелязох че е коментирано че е добре ,режим P2 и режим P3 да останат със заводските,ако има промени , то те да са евентуално на режим P1 и поддръжката. При разглеждане на настройките забелязох че подаването на всички режими е намалено почти на половина , единствено на режим поддръжка е оставен на 2.4. Смятате ли че този разход е прекалено голям и че ще се наложи отново да се вика специалиста за да се промени нещо по настройките. Жилището все още не е санирано , но имаме изолация в пода и тавана, също така 6 камерна дограма с троен стъклопакет. Възможно ли е този разход да се дължи на това че не е санирана или се дължи на настройки. Все пак нямаме студена зима , става въпрос за Бургаска област , но не ми се мисли какво ще стане при едни -10 градуса.
LazarGanev
- "Велик майстор"
ср фев 19, 2020 3:15 pmSlavi77 написа: Здравейте ! От около 5 дни сме собственици на Грейко бижу 25 kw , апартамента който затопляме е 100кв.м, чистата площ е около 80кв м.и е на калкан между две сгради. В една от спалните термоглавата на радиатора седи на едно,защото в момента стаята не се използва, има и бойлер 150л подпомаган от солар, градусите през деня варират около 21-22 ,а през нощта около 19 (не обичаме да ни е много топло) Печката през тези дни не се е изгасяла, освен за почистване , днес погледнах че разхода на ден е 30кг. По-късно ще снимам и настройките, камината е долу в сервизното помещение.От прочетеното по-горе във форума забелязох че е коментирано че е добре ,режим P2 и режим P3 да останат със заводските,ако има промени , то те да са евентуално на режим P1 и поддръжката. При разглеждане на настройките забелязох че подаването на всички режими е намалено почти на половина , единствено на режим поддръжка е оставен на 2.4. Смятате ли че този разход е прекалено голям и че ще се наложи отново да се вика специалиста за да се промени нещо по настройките. Жилището все още не е санирано , но имаме изолация в пода и тавана, също така 6 камерна дограма с троен стъклопакет. Възможно ли е този разход да се дължи на това че не е санирана или се дължи на настройки. Все пак нямаме студена зима , става въпрос за Бургаска област , но не ми се мисли какво ще стане при едни -10 градуса.Е стига де, в колко теми ще си чешем езиците? Това не стига ли:
viewtopic.php?p=1014798#p1014798
Тема "разход грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература