вт май 28, 2019 9:18 pmhidrazin написа: Щом питам значи има значение. За последен път - каква е помпата???Желязна е
![]()

вт май 28, 2019 8:55 pmdcter написа: Трябва ми разпръсквач,който да поеме този голям дебит,който имам и който дебит не искам да увеличавамКогато разпроби разпръсквача, какво си мислиш че постигна? Направил си разпръсквач, който ти е поел дебита(количеството вода) което вади помпата но няма налягане, което да го върти и да я мята надалеч. Време е да си изясниш понятията. Hidrazin съвсем не случайно те пита какво е желязото.![]()
Като за 3 годишни го потретвам, и май пак оставам неразбран![]()
вт май 28, 2019 9:08 pmdcter написа:Да, има. Галямо...вт май 28, 2019 9:00 pmhidrazin написа:Има ли значение ? И ако да,какво?вт май 28, 2019 8:55 pmdcter написа: ... май пак оставам неразбран ...Не, оставаш не разбрал. Каква е помпата???
![]()
ср май 29, 2019 6:07 ambigdragon написа:На око точно толкова хвърлям ,7-8 метра.Даже и малко повече.С пръст отпред.
Сега сериозно.
Сложи пръста отпред на маркуча и ако не можеш да хвърлиш вода
поне на 7...8 метра, тази помпа е за поливане на домати и пипер,
а не за райграс с разпръсквачи.
ср май 29, 2019 3:50 amESPACE написа: Абе човек, ще ти го кажа точно като за 10 годишен. В момента помпата ти хвърля много вода ама не може да я хвърли надалече. Трябва да я мята не на 50см., а на 1,50м. Чешмата ти хвърля по-малко ама по надалече. Разпръсквачите им трябва налягане(напор), не дебит(количество) вода. Желязната помпа мисля че се сещаш какво да я правиш.И съм съгласен,и не съм. От чешмата налягането(така наречения от вас напор) не е по-голямо. Даже не се и доближава на 50%.Поне при мен.
Когато разпроби разпръсквача, какво си мислиш че постигна? Направил си разпръсквач, който ти е поел дебита(количеството вода) което вади помпата но няма налягане, което да го върти и да я мята надалеч. Време е да си изясниш понятията. Hidrazin съвсем не случайно те пита какво е желязото.
ср май 29, 2019 6:55 amdcter написа: 1.Помпата ако ще и златна да е,ако сондата ти е само на 2-3 метра (зависи и нивото на подпочвените води де)или при сухи години, няма как да имаш голямо налягане.От опит говоря.1. Глупости някакви. Ако за опит смяташ копане с мотиката, вероятно го имаш. Знания обаче не.
2.Друго,помпата ми е 2 цола,...Не смятам да сменям помпата.
3.Другата година ако се зарибя достатъчно,ще викна някои да ми направи цяла подземна поливна система,с датчици за влага ,и всичко от-до както си е реда,и сама да си се полива.
ср май 29, 2019 7:18 amhidrazin написа: 1. Глупости някакви. Ако за опит смяташ копане с мотиката, вероятно го имаш. Знания обаче не.1.Изобщо не са никакви глупости ,а самата реалност.Опит със земеделие нямам.Не претендирам че знам всичко.Но виждам , че и списващите в този форум не са много наясно с материята.Все едно на спукана гума да ти препоръчват нова кола ,типично като за БГ форум.Чешмата имала по-голямо налягане,глупости на търкалета
2. Нещата почват да се изясняват. Ще трябва да смениш помпата щото тая става само за картофи и с маркуча...
3. Правилното решение но ще ти трябва друга помпа.
![]()
ср май 29, 2019 8:10 amdcter написа: 1.Изобщо не са никакви глупости ,а самата реалност.Опит със земеделие нямам.Не претендирам че знам всичко.Но виждам , че и списващите в този форум не са много наясно с материята.Все едно на спукана гума да ти препоръчват нова кола ,типично като за БГ форум.Чешмата имала по-голямо налягане,глупости на търкалета1. Дрън, дрън.Ама каква помпа да се смени,кое,защо.Идея няма.Просто празни приказки от 1001 нощ.
2.Помпата няма да я сменям .С тази ще стане 100%
Като заключение,помпата няма да я сменям пак да го кажа. Да си бях изчислих налягането ...
ср май 29, 2019 9:21 amhidrazin написа: 1. Дрън, дрън.Дрън,дрън и глупости на търкалета чета във всеки един твой пост.Конкретика нула.Само здрав СПАМ.
2. Дрън, дрън, дрън...
В заключение - аз зор нямам. Ти имаш. И за ти се помогне те попитах за модела на помпата.
Ама тя много много тайна... Ай ся бегай да грабваш маркучаа, щото така ще е и за напред.
![]()
P.S. С интерес ще очаквам да си "изчислиш" налягането.
Аман от детински манталитети...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: