Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
оня ден засях 10 к бамя и патладжан 10к. Поляти
вчера гледам бамята Ок , ама патладжана май ще мре :? .Набучих 20к червено цвекло и 2 к бамя, а гнездата с тикви и тиквички по 2-3 зърна сладка царевица в триъгълник 30 см страна, а също и семки от пъпеш Медена роса. да видим каков ще изникне/.
Днес следобяд го дават лошо време , дано няма поразии пак.
preslav - майстор
Вчера осъмнах с мисълта как да се справя с Язовеца. Изчетох де що намерих, но нищо конкретно, което да ми пасва. На мястото за размисъл (00) обаче ми хрумна да вържа кучето до оградата в района от където ми се струва, че идва нашественика - речено-сторено, кучето е вързано за сливата, сутринта не беше още изядено, нямаше време и светлина да се видят нови следи от копача, но следобяд и следващите дни ще стане ясно.
Имам питане - вчера изнесохме лютите чушки на полето под мулчиращо фолио, но е голяма играчка с разрязването на фолиото и по-точно с отварянето на дупка за кофичката. Трябват ми препоръки за садило, което да перфорира мулча и да извади пръст колкото една кофичка от кисело мляко (без значение марката... на млякото). Интересува ме и от къде се купува такава джуджавка, ориентировъчна цена и т.н. детайли, ако има такива. С две думи трябва ми нещо дето прави дупки с диаметър 9-10 см. и дълбочина около 12 см.
И още едно питане - чувал ли е някой за карантинен срок след листно торене?
kuger - майстор
пет май 31, 2019 6:43 ampreslav написа:
......Имам питане - вчера изнесохме лютите чушки на полето под мулчиращо фолио, но е голяма играчка с разрязването на фолиото и по-точно с отварянето на дупка за кофичката. Трябват ми препоръки за садило, което да перфорира мулча и да извади пръст колкото една кофичка от кисело мляко (без значение марката... на млякото). Интересува ме и от къде се купува такава джуджавка, ориентировъчна цена и т.н. детайли, ако има такива. ....
Те това е идеално:
Прикачен файл:
3894.jpg
3894.jpg (30.23 KиБ) Видяна 1367 пъти
В ЛИДЛ са на по-сгодна цена.
Andri01 - майстор
По големите бакалии ги има. И май видях на пазара в големия агромагЪзин. Но с това няма да можеш да изрежеш найлона-долу и тъпо. Друг вариант е да го заточиш или да го нагряваш с горелка в долната част. :)
vlax - майстор
Трябват ми препоръки за садило, което да перфорира мулча и да извади пръст колкото една кофичка от кисело мляко........... С две думи трябва ми нещо дето прави дупки с диаметър 9-10 см. и дълбочина около 12 см.
Ще кажа как го правя вече 5 години,не претендирам ,че е най-добрия начин.
Вземам това Изображение слагам го на товаИзображение и задължително с товаИзображение подострям това Изображениеи правя дупките в найлона.После с товаИзображение изваждам пръста.Всичко става почти 1:1 с размерите на кофичките от кисело мляко.
За цената колегата ти каза за Лидъл,там е най-евтиното което съм виждал.
Това е зрелия ми боб мулчиран с найлон,нискостъблен,за проба да запълня местото,ще видим какво ще стане,ще се полива с всичко.Изображение
вчера изнесохме лютите чушки на полето под мулчиращо фолио,
Миналата година сложих десетина корена пипер мулчиран с найлон и стана толкова голям,че го подпирах като Хидразин с колове,че ляга.Имай едно на ум. :-D
:partyman:
miroki - майстор
Ще го поливаш рядко и ще пусне здрави корени.
preslav - майстор
Купих си такава играчка, по-късно следобед или утре ще я пробвам, по-точно ще услужа на жената да си играе.
Попитах в агроаптеката - няма проблем да се тори с листен тор и да се бере на следващия ден.
И още нещо ми хрумна - всяка година изтърваме първия, че и втория цвят на доматите, тази година нямам намерение да пропускам опрашването с Унимил, че вече започнаха да цъфтят, а времето едно такова...
VLADO66 - майстор
Тая година ще ми е първа с капково.Някой има ли на идея къде е най-евтино? Гледах едни гръцки тръби, доста на сметка.Дали ги е ползвал някой?
nautilus33 - майстор
пет май 31, 2019 8:38 amvlax написа:
Това е зрелия ми боб мулчиран с найлон,нискостъблен,за проба да запълня местото,ще видим какво ще стане,ще се полива с всичко.Изображение
вчера изнесохме лютите чушки на полето под мулчиращо фолио
Капково ли имаш под мулча или поливаш с маркуча, който се вижда на заден план.
miroki - майстор
пет май 31, 2019 2:03 pmVLADO66 написа:
Тая година ще ми е първа с капково.Някой има ли на идея къде е най-евтино? Гледах едни гръцки тръби, доста на сметка.Дали ги е ползвал някой?
Аз от твърдите за магистрали ф16 такива сложих 22 лв. 50 метра. 4-5 та година и са добре.
https://orex.bg/pe-pe-kapkov-markuch-mn ... p2079.html
А меките 500 м около 40 лв взех. 3 години нямах грижи. После взех нова ролка.
Преходници после и тетки, филтър. Зависи от схемата.
Меките са тези:
Изображение

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: