Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Аз оамо си представям един по малък котел, съответно по лек, но заводски повдигнат на кутия, (нали пепелника е голям) от където по малкото тегло, по малка риза, но също толкова строен.
То голямо чудене!!!
Надявам са, да съм бил полезен, както е думата тука, хахаааа.
шоп - майстор
Аз пък се замислих, защо например Defro Agro Duo Uni R, със сходната мощност от 20 кВт е с тегло 453 кг :? :shock:
gnt69 - майстор
чет юни 06, 2019 5:57 pmшоп написа:
Аз пък се замислих, защо например Defro Agro Duo Uni R, със сходната мощност от 20 кВт е с тегло 453 кг :? :shock:
Щото у Грейкото няма тухли и шмиргели, само желязо. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
5мм е от вътрешната страна, която контактува с огъня и е натоварена термично и химически, отвън е 4мм.
шоп - майстор
У дефрото ламарината е 8 мм, а в натоварените елементи и 10 мм и те се гордеят с това...разбира се гордостта си има цена.
gnt69 - майстор
чет юни 06, 2019 6:10 pmшоп написа:
У дефрото ламарината е 8 мм, а в натоварените елементи и 10 мм и те се гордеят с това...разбира се гордостта си има цена.
Къде ги видя 8мм, това сигурно е на някой туч 100 киловатов.

Топлообменникът на котела е изработен от специална сертифицирана стомана / P265GH/ с високо качество и дебелина 5 мм.
За мен това си е антиреклама, но всеки е свободен да е луд колкото му душа иска. Добрия стар Дакон с 4мм ламарина издържа по над 20г на въглища, на пелети вероятно поне двойно. Значи Дефрото е проектирано за 100г., да го наследи прапрапра внука! Мъка, мъкаааа!
andy_forresite - майстор
Защо максималното работно налягане е до 2 bar на exotic? Аз редовно поддържам до 2.2 bar в expert 20. Неговото максимално работно пък колко е :?
Щом клапанът за налягане към котела е 3 bar не би трябвало да се пробие по-рано от това.
Аз си мисля че няма да изкара и половината на даконите. Просто чувство.
чет юни 06, 2019 8:42 pmandy_forresite написа:
Защо максималното работно налягане е до 2 bar на exotic?
Конструкция, архитектура, материали, цена.
Аз редовно поддържам до 2.2 bar в expert 20. Неговото максимално работно пък колко е :?
Не знам колко е, не ми се търси, но щом не си забелязал странни форми значи няма проблем.Изпитан е поне на 4
Щом клапанът за налягане към котела е 3 bar не би трябвало да се пробие по-рано от това.
Не мога да направя връзката. Ако ще се пробива, страшно от БУМммм няма.
Аз си мисля че няма да изкара и половината на даконите. Просто чувство.
Ко речи, ко чувство?
чет юни 06, 2019 8:42 pmandy_forresite написа:
Аз редовно поддържам до 2.2 bar в expert 20.
Това пък защо? Да не би да имаш 5-6 етажен дворец?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: