• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq66 - специалист
Може да снима дупката до тавана, а да укаже какъв е типа на осветителното тяло не може неизвестния драйвер може би е зазидан вече до ключа.. :lol:
krasi92 - майстор
И оти пипаш като не разбираш. Па и не можеш да обясниш като хората. И една рисунка мани мани. Наи лесно е да си върнеш нещата по старо му и да не се правиш на енженер.
tzetz009 - специалист
:) Само аз ли "виждам" инсталация за сериен ключ и две отделни ОТ (осветителни тела) ! Ако не е така , някой да ме изкара криФ ! :-D

:partyman: :partyman: :partyman:
krasi92 - майстор
Освен една дупка с няколко жици друго не се вижда. И плюс и минус от схемата. Замерване си трябва.
kozl - майстор
пет юни 21, 2019 7:51 pmtzetz009 написа:
:) Само аз ли "виждам" инсталация за сериен ключ и две отделни ОТ (осветителни тела) ! Ако не е така , някой да ме изкара криФ ! :-D
Не само ти, но при положение, че + е фаза, а минуса 0, интересно как автора е прекарал нула до ключа, където доколка разбрах е драйвера :?
Защо на неговата рисунка десните долни 2 мостови кабела са означени с "-" :?
Най-вероятно щото нулата му се връща от осветителните тела и ако ползва пробник с малък ток.......
Ако е така nikozia или се ограмотявай, преди да се правиш на ел.технкик или търси специалист, оти не е ясно коя "нула" прекъсваш та да ти изчезне фазата :?
И тая рисунка на заварено или на преправено е?
moimoimoi - майстор
И аз да хвърля моите 5 стотинки по темата
драйвъра се захранва с фаза и нула и на изхода му се появява някакво напрежение,а ако има и консуматор ще протече и ток.според какво е изходното напрежение на драйвъра може да му светне фазомера на автора,обаче независимо кое се прекъсне в захранването на драйвъра, дали фазата или нулата то той спира да работи и така изчезва и "фазата" на изхода.

Прикачен файл

039046608.jpg
а така схемата е по ясна
039046608.jpg (62 KиБ) Видяна 1050 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на осветление- Фазата се губи при прекъсване на нулата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: