Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
ср юни 19, 2019 11:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ти не ми обяснявай заглавието на темата!
Посъветвах те да ги върнеш, като най правилно решение и наистина изкара късмет, с Камининокс.
Още може да се прочете, че ще ти кажа как (в случая само ще покажа), ако не успееш да ги върнеш.
DSC_0317.JPG
Кюнците са правени в час по трудово, съответно на тънкаж, но това съм го обмислил предварително. Ще бъдат скрити, та за да не ми мирише в спалнята, ползвах подходящ силикон. Може да ползваш черен цвят. Познай как го направих! Тестовият период от един сезон мина успешно.
Вече съм по темата, нали? Освен ако не бъркам отново, защото са Ф200.

Вече може да се каже, че си по темата, ама ти ще излезеш голям кибритлия, та нали идеята на темата е точно това, да кажеш и покажеш как си се справил, за да знаят хората в бъдеще като ровят в интернета и им се наложи.Щях да ги върна след работа, бяха в багажника, просто от Камининокс се обадиха още сутеинта и се разбрахме. Благодаря за отговора, беше полезен и аз днес намерих един силикон за камини на 1500° издържал, купих го за всеки случай, да си имам. :prayer:
ср юни 19, 2019 11:50 pmpi6ligara написа:
... намерих един силикон за камини на 1500° издържал, купих го за всеки случай, да си имам. :prayer:
Тези силикони обикновено са за запълване на пукнатини и фуги. Не остават еластични, а при изсъхване стават на бетон.
Хубаво е да прочетеш упътването.
pi6ligara - специалист
чет юни 20, 2019 7:51 amТрифон П.Трифонов написа:
... намерих един силикон за камини на 1500° издържал, купих го за всеки случай, да си имам. :prayer:
Тези силикони обикновено са за запълване на пукнатини и фуги. Не остават еластични, а при изсъхване стават на бетон.
Четох го, мисля да го ползвам за прехода от от ф130 към ф80 който е за розетката, че ако потече някакъв конденз от комина да не рукне черно по стената.
чет юни 20, 2019 9:36 ampi6ligara написа:
Четох го, мисля да го ползвам за прехода от от ф130 към ф80 който е за розетката, че ако потече някакъв конденз от комина да не рукне черно по стената.
Ако остава еластичен, значи бива.
С ония, дето стават на камък, ще береш ядове. Топло- студено и пуква. После все едно не си уплътнявал.
pi6ligara - специалист
чет юни 20, 2019 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:
чет юни 20, 2019 9:36 ampi6ligara написа:

Ако остава еластичен, значи бива.
С ония, дето стават на камък, ще береш ядове. Топло- студено и пуква. После все едно не си уплътнявал.
https://www.home-max.bg/kit-za-kamini-tytan-280-ml/ това е, стори ми се подходящ.
Здравейте, аз си купих със силиконов уплътнител от тук https://parno.eu/category/312/kominni-tela.html
pi6ligara - специалист
Сагата приключи успешно, новите кюнци със силиконов уплътнител от Камининокс са повече от чудесни, пасват идеално един в друг, препоръчвам ги!А получих и един инструмент за уплътняване! :partyman:
Прикачен файл:
IMG_20190624_112235.jpg
Прикачен файл:
IMG_20190624_120947.jpg
brassSob - специалист
пон юни 24, 2019 1:16 pmpi6ligara написа:
Сагата приключи успешно, новите кюнци със силиконов уплътнител от Камининокс са повече от чудесни, пасват идеално един в друг, препоръчвам ги!А получих и един инструмент за уплътняване! :partyman:
IMG_20190624_112235.jpgIMG_20190624_120947.jpg
Преди 2 страници ти гарантирах за тях. Вече години с техни продукти никакви проблеми.
Е, стана точно както писах в първия пост.
Фиксатора си го бива.
Със здраве.
taylor1 - напреднал
С този уплътнител става и красиво. Обаче аз ползвам друг метод. Със самозалепваща алуминиева лента. Естетически не е издържано, но за мазета и котелни помещения е идеално.

Тема "Уплътняване на иноксови кюнци ф80" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: