• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
Гледам в магазините има едни прекъсвачи. Дистанционни. За две или за три вериги. По около 15-20 лв. Добре е, че няма да се занимавам с прекарване на жици. Ама пустите му дистанционно - много голями са по габарит; как се носи това нещо в джоб! Пропуснах да отбележа, че мястото на осветлението е достъпно за доста хора.
Моля за идеи.
krasi92 - майстор
Една крушка от 10 вата колко ще ти хаби ако я ползваш 24/7 та се занимаваш с глупости а пък не разбираш и от електротехника. Само шунтираи датчика и нека си свети.
lov - майстор
На вилата съм си направил подобна изгъзица. Датчика нарочно е обърнат на другата страна за да не сработва излишно. Имам куче което щъка постоянно там зад телена ограда. И го шунтирам с един електромеханичен таймер. Като го врътна прави задръжка до 1 час. Така няма опастност да го забравя.
Само не си спомням точно от какво е таймера. Май беше от някаква готварска или микровълнова печка. Нещо такова:
http://bg.thermal-heating.com/timer/mec ... ctric.html
resistbody - майстор
Няма да се развали, няма да обяснявам защо... имам няколко монтирани по този начин със шунт..
arxd129 - специалист
чет юни 27, 2019 12:25 amresistbody написа:
Няма да се развали, няма да обяснявам защо... имам няколко монтирани по този начин със шунт..
Изказвам благодарност на всички, отзовали се с идеи и съвети!
Чест и почитания! :)
kozl - майстор
Аз доста отдавна съм си шунтирал PIR шалтерите с ключ схема 1 :roll:
Немам приложен таймер и дреме ми на джоба кога заборавям ключо включен :x
Оти коги има датчик за движение нема навик за гасение :sad:
  • 1
  • 2

Тема "Временно шунтиране на сензор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: