Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
Питах за меродията - цветът и прилича много на този на детелината, всяко цветче става на семенце обвито в ципа, когато мини шушулката стане кехлибарена е готова за прибиране. Не всчки цветове узряват едновременно, но се гледа болшинството да са кехлибарени, после се суши на слънце, стрива се за да се отделят семената от люспите и готовото семе се съхранява в платняна или хартиена торбичка. Сее се на есен и то на рядко за да станат големи растения, може и на пролет, но тогава листната маса е по-малко и съответно готовата меродия е по-малко. В зелено състояние не мирише почти на нищо, но се суши на сянка, отделят се после листата и се запичат (доизсушават) леко във фурна - остава да си купите гърне.
Andri01 - майстор
От мене - гърнето,от тебе - меродията ,от - ... трътката! :) :partyman:
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Ама ти пръскаш ли го или сипваш??
[/quote]

в 4-5-6 легенчета. трябва и технологично време за навеждане и изправяне освен за бягане.А си мислех и да пръскам хубаво /поливам почвата/.А и има програмирано остаряване като при техниката - дясната ръка вече не е наред от рамото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юли 01, 2019 8:21 pmkr1100 написа:
[quote=n_a
Ама ти пръскаш ли го или сипваш??
в 4-5-6 легенчета. трябва и технологично време за навеждане и изправяне освен за бягане.А си мислех и да пръскам хубаво /поливам почвата/.А и има програмирано остаряване като при техниката - дясната ръка вече не е наред от рамото.
[/quote]
Не намерих в нета подходящия филтър, а към момента нямам подръка дашни химици. Освен задушлив е и взривоопасен...
kuger - майстор
пон юли 01, 2019 6:53 pmAndri01 написа:
Ще правите трътки с мерудия в гърне, така ли да го разбирам :-D

пп: Имам семе от мерудия, но е старо, поне на 3 години, кафяво на цвят, с размер около 2-3 мм. Шушулките ставаха около 10 см. максимум.
пон юли 01, 2019 10:13 pmkuger написа:
пон юли 01, 2019 6:53 pmAndri01 написа:
Ще правите трътки с мерудия в гърне, така ли да го разбирам :-D

пп: Имам семе от мерудия, но е старо, поне на 3 години, кафяво на цвят, с размер около 2-3 мм. Шушулките ставаха около 10 см. максимум.
Андрито са бъзика на мой ......гръб нещо, ма се може са сглоби нещо, по въпроса.
Много си далеко с тея семена, а Еконта скъп.
Andri01 - майстор
Аз?? Да се бъзикам? И то на....гърба ти? Я стига бе! Стар,сериозен и при това красиВ човек / мъж/ съм!
П.С.: Приемам оправдания само на собствена ракия и бира. Опссс,пардон - почва!! :partyman:
Последна промяна от Andri01 на чет юли 04, 2019 8:00 am, променено общо 1 път.
вт юли 02, 2019 8:53 amAndri01 написа:
П.С.: Приемам оправдания само на собствена ракия и бира. Опссс,пардон - почва!! :partyman:
Напрая ли собствена бира- глей си раотата, ши си я превъртя на уиски, па с него мое да се оправдаваме.
Ракията още си я събирам- знайш.
Инак, градинката зе да дава, макар и със закъснение.
Някоя доматка, краставички и тиквички ....
Пиперовите закъсняват повече- недоразвити са, но ще има нещичко.
Завъдих си от на баба гюзъма, едно коренче чубрица и ми се хвана чубрица от купено семе.
С ментовите купени семена не ми се получи.
Имам си малко броколи и босилек тоже.
А бакълъм!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко тежи бала слама? То че са видове ясно... Какви размери има и теглото?
miroki - майстор
Малките са 15-20 кг, зависи от вида сено.
Има големи до 400 кг.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: