rendo - специалист
За колеги - не се говори !

Това което се вижда - то се вижда
rendo - специалист
Нее проблем това че е "разрошен" картон - за това има шпакловка

А относно двата радиус-а на картона при свода е друга работа
petia4444 - специалист
n_a написа:
petia4444, от няколко месеца си тук, а задаваш тъпи въпроси! Я аз да те попитам, след като на външен вид майсторската ти работа е твърде ... атристична, като как нареди той стиропорите? Разминати ли са по ъглите? Армировъчната мрежа пак там как е слагана? ръбохранителие?? Видя ли? Проконтролира ли? И защо са необходими 3 ръце шпакловка, като с една си става? Мастар и нивелир научи ли какво е и как се ползва?
Ясно е, че не си присъствала ни духом, ни телом на собствения си обект, но защо ни се хвалиш?
Ако на теб ти харесва как изглежда, ОК, твоя си работа. Ако не ти харесва и на нас не ни харесва, какво? Какво ще направиш??
Ааааман бе!
А! Kолко плащаш на квадрат?
Артистична ти я нарече,аз бих казала ,че е лиснал една кофа с л...на на стената,за стирипора незнам,мъжът ми гледаше,аз не бяж там.Мрежата я рязаха и слагаха парче до парче :? ...ръбохранителите?това ако са протекторите,пласмасови с мрежата залепена за тях,слагаха я на всеки ръб...отгоре.,отдолу и отстрани.Три ръце шпакловка са направени,защото след първата,мъжът ми му каза ,че не е добре и да го поправи,след втората се намесиж и аз и казах,че е много криво/ми то се вийда с просто око/и тогава майстора се ядоса и каза "ама вие сте много претенциозни,за мен това е префектно"е мина и трети път...за съжаление без успех.Мастар и нивелир за моя радост знам какво е,и повярвай ми от баш майстори не смеем да мръднем,все вкъщи сме...то и затова се сърдят,че сме ги наблюдавали.Цената е 80 лв за тази стена.Не се хваля!!!! :evil: Бясна съм,както написах по горе,прекалено са ми скъпи материалите,за да си правя експерименти!
Мисля,че отговорих на всичките ти въпроси...имаш ли още? :shock:
Pooh - майстор
Надявам се, че имат да взимат още пари (често хората се предоверяват на "майсторите" и почти всичко им дават предварително). Просто попитай "Баш Майстора", дали трябва нещата които е направил да са прави и равни, ако отговорът му е ДА - проверявате всичко и ако се налага ... ъъъъ, където се налага поправка - за негова сметка, ако отговорът му е НЕ - шут в задника, никакви разправии и разплащания, както и инструментариума му, който най вероятно е на обекта, става ваш, а ако не ви трябва - подарете го на първият срещнат, но не и на пишман майсторите.

На всеки може да му се случи да сбърка, я от бързане, я от нещо друго, но отказа да се поеме отговорност за собствената работа или директното отричане на очеизвадни дефекти са най-неприятният и за съжаление, най-ширещият се порок сред строителните работници. Това е и основната причина за некачественото изпълнение на голям процент от строителните дейности в България.

Личният ми съвет е да се опитате да се разберете с майстора за поправки и неустойки, но да се подготвите за най-лошото - да плащате на някой друг и то повече, за ремонта на "ремонта".

Офтопик: Ако всички дейности са на база сключен договор, където всяка страна има своите права и задължения, проблеми от този род ще са много редки. Другият ключов момент е ... фирма! Каквото и да ви се налага да правите - търсете фирма. Може да е от един човек, но да е лицензиран за нещо, да има някакъв официален документ, да носи някаква отговорност, а не изпълзял от някои дебри алкохолик, търсещ балами в големото град. "Евтиното излиза винаги по-скъпо." Има нещо зад тази поговорка, особенно в строително-ремонтните дейности, защото поправката на някоя "евтинийка" ВИНАГИ е по-скъпа ...
petia4444 - специалист
ето ви още,не се вижда много добре,за което се извинявам,но ако това не е достатъчно,ще се опитам да направя още снимки

Прикачен файл

DSC00507.JPG
това е фугата,снимана по долу от близо,направена е с гипсово лепило,понеже картона зад нея е лепен,та останал му разтвор на човека и решил да го плиосне,ама едно на бучки,стои...ужас
DSC00507.JPG (51.01 KиБ) Видяна 6182 пъти

Прикачен файл

фугата на лепения картон.JPG
отновп фугата
фугата на лепения картон.JPG (197.46 KиБ) Видяна 6187 пъти

Прикачен файл

DSC00525.JPG
тук се вижда отблизо,много е ръбеливо,и много...ужасно твърдо,
DSC00525.JPG (187.38 KиБ) Видяна 6187 пъти

Прикачен файл

фугата на лепения картон.JPG
Фугата на лепения картон
фугата на лепения картон.JPG (197.46 KиБ) Видяна 6187 пъти

Прикачен файл

обръщане на прозорец.JPG
това е отблизо обърнат прозорец,картона е доста по високо от дограмата/ние му казахме да е плътно до дограмата,за да не се закрива...ама чак да е над нея?
обръщане на прозорец.JPG (171.24 KиБ) Видяна 6187 пъти
Pooh - майстор
Хахахаха ... та колко викаш взимал на квадрат "майстора"?

С кострукцията ... криво-ляво може да се разберем, но да шпаклова с лепило ... :lol: Вярно, че шпакловката доста неща може да оправи - 1 см. фуга, откъртено по някаква причина парче, дефекти на самите листа ... но всяко нещо си има някакви граници. Прозорци се обръщат с пластмасова лайсна в която влиза картона или с акрилен силикон, ако ни се види скъпо, но това изпълнение е весело.

Кажи, кажи сериозно колко иска на квадрат човека, да знам поне дали откъм цена на труд те е пожалил? :wink:
petia4444 - специалист
интересното при този маистор беше,че когато почнахме работа с него,уговорката ни беше: работи всичко,предава обекта,плащаме му и кой от къде е,да ама не сме познали ние!Тоз човек кво му стана незнам,ама като минаха 5 дни и като реши че иска пари...имал заеми,ток,кола сметки...щял да мизерува...та искаше каквото си е искарал човека до тук да му го платим,еми имаше към 100 м2/незнам така ли се пише?/Аз му викам"Чакай ми че ние имахме друга уговорка,аз откъде да знам дали ти няма да вземеш парите и утре да не се върнеш?"имах чувството,че ни изнудваше.И груб на всичкото отгоре,вика:"Вие щом почвате такъв голям ремонт,трябва да имате всички пари накуп и предварително"Искам тук да отбележа,че ние си доставяме всички материали,картон,щендери,вата...абе всичко му е в ръцете,докарано,разтоварено и наредено на 2-я етаж.Дадохме му ние 800 лв, и му направихме една Гражданска отговорност-застраховка,за 140 лв,щото той нямал пари,/а пък ние и без това имаме офис за застраховки,сестра ми е брокер,/И когато мъжът ми мъ дава парите и полицата със застраховката,маистора вика:"абе даи още 100 лв,да станат 900,че сега като се разплатя и ще остана без пари :? Е на това му викам вече аз изнудване!!!!то бива наглост ,то бива безочие,ама неговото край няма!!!!
Сега се чудим какво да ги правим тез маистори,дали да не ги изчакаме да сложат картона и като се стигне до шпакловка,плащаме му за работата до тук и търсим шпакловчик? :? Главата ми се запали хора....съжалявам че стана толкова дълго...ама много съм разочарована!
petia4444 - специалист
Pooh написа:
Хахахаха ... та колко викаш взимал на квадрат "майстора"?

С кострукцията ... криво-ляво може да се разберем, но да шпаклова с лепило ... :lol: Вярно, че шпакловката доста неща може да оправи - 1 см. фуга, откъртено по някаква причина парче, дефекти на самите листа ... но всяко нещо си има някакви граници. Прозорци се обръщат с пластмасова лайсна в която влиза картона или с акрилен силикон, ако ни се види скъпо, но това изпълнение е весело.

Кажи, кажи сериозно колко иска на квадрат човека, да знам поне дали откъм цена на труд те е пожалил? :wink:
14 лв на квадрат и все повтаря,че това била Коледна цена :roll:
LZ - специалист
В такива случаи се сещам за приказката "Образование и възпитание пречат". Явно сте едни спокойни и сговорчиви хора.
За пореден път се убеждавам, че хората не бива да прибягват към такива по-мащабни дейности без предварително сключен договор. При наличие на договор с ясни (до колкото е възможно) условия, задължения, права, неустойки, вероятноста от подобни неприятности са по-малко вероятни или поне има някакви средства за въздействие върху ситуацията.
То ако трябва да си губя времето да доставям всичко на "майстора" и да му вися през цялото време на главата, що да не си го направя сам :?
Последна промяна от LZ на вт ное 18, 2008 3:21 pm, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Абе Коледна цена ... не те е жалил особенно, особенно като се има предвид, че и лепене има. :wink:
Съветите ми от горните постове продължават да са в сила - мерете нивелирането и цялостната плоскост, да знаеш поне дали това е наред. Поправките са си за негова сметка - цената е за готова повърхност, не за нещо приличащо на готова повърхност. Шпакловката с лепило ... още ме напушва смях ... имах подобен опит при първото ми лепена в живота, майсторите много ми се радваха и ме оставиха да го оправя, за съвет ми връчиха едно ренде за гипсокартон :!:... та ако има проблеми - с рендето и вие :wink:

Тема "майстора ли е в грешка или ние не разбираме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: