Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб юли 06, 2019 4:30 pmvlax написа:
съб юли 06, 2019 8:26 amТрифон П.Трифонов написа:
Като направи трета китка, чистиш всичко под първата.
Не е баш така,днес пак рязях листа. :-D
:partyman:
Влаксолине, беше казал, че като му дойде времето, ще обясниш.
kr1100 - майстор
моите са стройни като пръчки .Под заързал домат няма листа. Най първите засяти вътре удариха тавана.
Днес довърших с култучене и привързване реда на запад - дето все като отида следобяд е пек. И ударих 1 машина с Матуранго ,Фунгуран + Суперсект, че преди 2 дни от силния вятър се беше отворил комарника на северната врата..
Утре разпускане от ранни зори по хладното - с кокеро сме на поход с плаж и мидо/рапано улов ядене. Дано няма вълна.
В раницата съм сложил прясно набрани домати, краставица ,репички, тиквичка и първите бами бламширани.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Пишеш, че навън само косиш. Извън оранжерията не гледаш ли зеленчук? Как се справяш?
[/quote]

Гледам домати , краставици - но има мулч дори и на пътеките. Т.е . не се мъча да скубя трева м/у редовете. Но тази година след градушката навън останаха малко домати /от 80 корена / 12+12 и пресях 3 Тести Грийн. Допълних с бамя, червено цвекло, чорбаджийски чушки, патладжан и малко боб. Вс. е на мулч , а под него маркуч Тиквички и тикви сея на гнезда около 1м диаметър с подведен маркуч и капкоотделители 0-70 л /ч. Според нуждата /засушаването/притварям или отварям малко капкоотделителите. Преди бях с капкоотделители 2л/ч нерегулируеми , но се затлачиха. Тикви и тиквички сами си правят сянказа тревата. Е има малко за скубане. А с кордата внимателно минавам наоколо на малка скорост за да не стане гаф.
След дъжд лесно се проскубва тревата ,която не е окосена.
Дърветата - окопал съм ги около стъблото - чаши и в средата на юли и август правя по 1 хубава поливка. Ама миналата и както върви и тази юлската поливка ще се размине.
vlax - майстор
съб юли 06, 2019 5:51 pmkr1100 написа:
...Допълних с бамя, червено цвекло, чорбаджийски чушки, патладжан и малко боб. Вс. е на мулч , а под него маркуч ....
Дай някоя снимка.
съб юли 06, 2019 8:24 pmvlax написа:
съб юли 06, 2019 5:51 pmkr1100 написа:
...Допълних с бамя, червено цвекло, чорбаджийски чушки, патладжан и малко боб. Вс. е на мулч , а под него маркуч ....
Дай някоя снимка.
Ти па как даваш "занаят"!!! Точно в дух на взаимопомощ.
Благодаря, че подсказа на начинаещия градинар!
Дали имаш нужда от снимка?
Andri01 - майстор
Абе,Ей! В 21 и кусур часа нямаш ли по приятна работа ,от агрономстването? Ега си и младежта....:(
съб юли 06, 2019 9:33 pmAndri01 написа:
Абе,Ей! В 21 и кусур часа нямаш ли по приятна работа ,от агрономстването? Ега си и младежта....:(
На бач съм и само чакам някой да ми застане челно.
...опа, неска съм пожарогасител...или май вече съм пожаро....
....бе я ни ма идосвай, чи слабея по Влаксито да го натринирам!
Мани другото, ми си останах градинар аджамия. Кък да'н ревниш с глас?!
Andri01 - майстор
"... чи слабея по Влаксито да го натринирам!..." да не правиш на Евгени/ МинДжев/ бе? Нали си Трофи уж?? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 06, 2019 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб юли 06, 2019 9:33 pmAndri01 написа:
На бач съм и само чакам някой да ми застане челно.
...опа, неска съм пожарогасител...или май вече съм пожаро....
....бе я ни ма идосвай, чи слабея по Влаксито да го натринирам!
Мани другото, ми си останах градинар аджамия. Кък да'н ревниш с глас?!
Ух мамоу и снощи четох и сега чета и се нищо не разбирам
:shock: :? :shock: :shock:
Andri01 - майстор
Така е. Като четеш с премрежен от лИбоФ поглед :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: