Всичко за дърводелството
evdoki - специалист
здравейте,
аз си направих гардероб за децата с такива врати/но без огледала/, механизма съм го купувал от БОШ и за 1.80 струваше към 200 лева.
evdoki - специалист
здравейте,
аз си направих гардероб за децата с такива врати/но без огледала/, механизма съм го купувал от БОШ и за 1.80 струваше към 200 лева.
lyki - специалист
Хайде де,що за механизъм е това ,някой да го обясни на технически език или ако може даже да драсне една схемичка? Все пак сме в НАПРАВИ си сам ,а не в КУПИ СИ :?
mim - специалист
релса + търкало отгоре и релса + търкало или само търкало отдолу
ако са 2 плъзгащи се крила - двойна релса
търкалата пластмасови, за да не вдигат много шум, захващането според релсата и колелцето
и за да изглежда по-добре, може да се скрият зад някакво чело

едно време сякаш е имало готови механизми :-D
сигурно не е най-изящния вариант, но е "направи си сам"
litbig - напреднал
аз съм се спрял за сега на http://www.kronbg.com/pdf/page%2027.pdf
някой ползвал ли е тази система за плъзгащи врати
дайте мнение и за други подобни системи ако сте ползвали и евентуално за цени
това от BOSH нещо подобно ли е?

10Х
Opes - помощник
maroka написа:
Opes написа:
Единствено мога да ти помогна с механизма за плъзгащите врати ,зависи колко пари ти се дават !?!
На мен ми е интересно.

Какъв е механизма, чие производство е и колко пари струва.....възможно ли е да се приложи при профилирани врати......дай малко повече инфо :)
Механизма е немски на фирма HUWIL,има два варианта с горно носенесе(тежест на една от вратите е 45 кг или 60 кг) и долно носенесе(тежест на една от вратите е 45 кг)-за две и за три врати!За цените не съм много сигурен почват от 120 лв и стигат до 320 лв(зависи какъв вариант си избереш)!
shadowman - майстор
litbig написа:
аз съм се спрял за сега на http://www.kronbg.com/pdf/page%2027.pdf
някой ползвал ли е тази система за плъзгащи врати
дайте мнение и за други подобни системи ако сте ползвали и евентуално за цени
това от BOSH нещо подобно ли е?

10Х
Това са турски механизми на MEPA които стават ама до някъде, а освен това е за монтаж на стъкла, за да вкараш ПДЧ трябва да е 8мм или да дадеш на някой да ти го направи от 18 на 8, демек един сериозен фалц.
shadowman - майстор
Механизма е немски на фирма HUWIL,има два варианта с горно носенесе(тежест на една от вратите е 45 кг или 60 кг) и долно носенесе(тежест на една от вратите е 45 кг)-за две и за три врати!За цените не съм много сигурен почват от 120 лв и стигат до 320 лв(зависи какъв вариант си избереш)!
С механизми на HUWIL преди горини правихме едни гардероби, но не ми хареса как стана работата. Понеже са с горно водена тавана на шкафа поддаде и така се разкривиха вратите(шкафа бе 1000мм широк), че няма оправия, нямат особенно голям реглаж. За да се избегне това провисване ще трябва се монтира допълнителна страница, тоест гардероба да се раздели на две. По-принцип не бих ползвал механизми с горно водене, макар сега да ми хвалят едни на Саличе.
Opes - помощник
shadowman написа:
С механизми на HUWIL преди горини правихме едни гардероби, но не ми хареса как стана работата. Понеже са с горно водена тавана на шкафа поддаде и така се разкривиха вратите(шкафа бе 1000мм широк), че няма оправия, нямат особенно голям реглаж. За да се избегне това провисване ще трябва се монтира допълнителна страница, тоест гардероба да се раздели на две. По-принцип не бих ползвал механизми с горно водене, макар сега да ми хвалят едни на Саличе.
Ако няма преграда между двете врати се използва мехнизъм с долно водене!Врати широки над 900мм и високи над 2000мм се поставят обтегачи - така няма как да се получат нежелани ефекти :) .
shadowman - майстор
Не си ме разбрал, вретите не се изкривиха а поддаде тавана и съответно се изкривиха вратите, а те бяха има няма 500 -550мм едната.

Тема "HELP за плъгащи врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: