Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
metal - помощник
Въпроса ми е следния ,имам набита сонда в двора и искам от тръбата да сложа едно коляно и да я продалжа да влезе в стълбището на къщата.
къде трябва да сложа възвратния капан на набитата тръба преди коляното или близо до помпата
Изображение
dmi - специалист
На смукатела нямаш ли клапа :shock:
metal - помощник
Сега го правя още нямам нищо прекарано ,освен набитата траба
Time2Burn - специалист
Както каза колегата - самия смукател на помпата представлява възвратен клапан с цедка на него. Все пак ако решиш да слагаш още един - не мисля че има значение къде ще го сложиш. Гледай да можеш да го обслужваш.
Чаро - Акълия
Нещо на термопомпа ми намирисва :anmachen: или хидрофор?
Аз скоро правих същата гимнастика.
Каква помпа ще слагаш? Ако вземеш потопяема, тя трябва да си има клапан. Ако не, тия месинговите смукатели са много добри.
Ако е за термопомпа, пиши...
stoyansbg - специалист
Извинявам се, че изравям стара тема, но скоро ще бия сонда и съм изправен пред следната дилема:

Дали да ползвам смукател с възвратен клапан и филтър като този:
http://orex.bg/bg/product-view/28/120.html

...или възвратния клапан да го сложа горе близо до помпата (центробежна), а най-долната част на смукателната тръба да е с дупки и мрежички запоени (мисля) на тях.

Първия вариант ми харесва от гледна точка на това, че ще се обезвъздушава по-лесно, обаче се страхувам, че поради сравнително малката площ на филтъра ще ограничава дебита и евентуално да намали височината, от която помпата може да засмуква (по ТТ данни на помпата макс. височина е 8м).

Вие кой подход бихте избрали?
zimel - специалист
Аз ползвам подобен смукател (мрежест филтър+еднопосочен клапан) и инсталацията работи перфектно.
На старата ми помпа също беше така дадено за монтаж, явно , че така трява да се извърши монтажът на инсталацията.
А на въпросът защо е така, ще ти отговорят инженЕрете.
LazarGanev - "Велик майстор"
Първия вариант
stoyansbg - специалист
Благодаря за отговорите! Първият вариант ще да е :)

Тема "въпрос за възвратен клапан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: