Здравейте! Искам да монтирам ключе на лампа което е с 3 позиции(!0!!) От лампата излизат три кабела! Исталацията е двужилна! Моля за съвет кое как да свържа! Благодаря предварително

съб юли 20, 2019 6:56 pmMaitara_bg написа: Здравейте! Искам да монтирам ключе на лампа което е с 3 позиции(!0!!) От лампата излизат три кабела! Исталацията е двужилна! Моля за съвет кое как да свържа! Благодаря предварително![]()
Прикачен файл
нед юли 21, 2019 8:13 pmiliya_i написа: Жълтото е земя (или пластините на Шуко-то ако е с щепсел). Фазата подаваш към средният извод на ключето. На единият от крайните свързващ кафеви кабел (ако искаш и двете положения да са "включено", правиш мост между двата крайни). Синьото към нула.Илия, аз че не разбирам Ел.-а признавам. Ама на щепсел - ква фаза, ква нула.
нед юли 21, 2019 8:40 pmmiliad написа: Илия, аз че не разбирам Ел.-а признавам. Ама на щепсел - ква фаза, ква нула.Ами ако забелязваш съм го написал в скоби, защото от питането така и не стана ясно как точно смята да го включва - с щепсел в контакта или директно има изведен кабел в мястото за лампата.![]()
Внимавай какво му пишеш, да не ти лежи на съвеста.
нед юли 21, 2019 8:13 pmiliya_i написа: Жълтото е земя (или пластините на Шуко-то ако е с щепсел). Фазата подаваш към средният извод на ключето. На единият от крайните свързващ кафеви кабел (ако искаш и двете положения да са "включено", правиш мост между двата крайни). Синьото към нула.Няма да има щепсел! Има изкарани кабели фаза и нула и в този случай жълтия нужен ли е? Благодаря
пон юли 22, 2019 4:20 pmiliya_i написа: Нужен е. За защита при допир с металния корпус на лампата. Свързваш го към нулата (зануляване на корпуса).Ще го направя по-следния начин:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: