Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ribnikolaevi - майстор
Според мен ПВЦ первазите са ясни, предлагат ти ги още когато си купуваш дограмата.
Интересни са алтернативните видове. Мислил съм за камък, но си е студен, ще е дискомфортно да облегнеш лакти на него и да се взираш в минаващите хора, когато остарееш. Освен това при изпускане на нещо твърдо върху камъка не се знае ще издържи ли. Да не говорим ако правиш с** и сложиш дупето на дамата върху студения камък, дали от дама няма да се превърне на грозен ци******-каруцар.
Друг вариант е някаква керамика, но не съм видял досега нещо подходящо. Има някакви профили, но всичко трябва да се пригажда и е вид компромис.
Струва ми се интересна идея канадския червен кедър, но май в БГ никой не внася произволни профили, а само готови за специални цели, поради което са с малка дебелина.
Въобще ако сте съгласни, да обсъдим това нещо - подпрозоречния перваз. Май не му се отделя много внимание. Незаслужено ли е това според вас? За какво служи освен за подреждане на саксии и за визуални ефекти?
anbi - помощник
ribnikolaevi написа:
Според мен ПВЦ первазите са ясни, предлагат ти ги още когато си купуваш дограмата.....

Да де, но апартамента така си го купих, с дограмата, а первази нямаше. А се присещам чак сега заради конденза, който тръгна да ми поти стъклата сутрин :evil: Поне няма да ми тече по стената. Та ето ти един възможен отговор за какво би послужил, освен за нареждане на саксии. Сега само не ми скачайте да си отстраня причинителя на влагата, защото повече проветряване от това значи да стоим на студено.
antena - помощник
На нас ни препоръчаха в един магазин да си поръчаме вътрешните первази от варовик. Стори ни се ок, защото и външните са от същия материал. Но дали е удачно - някой има ли опит или мнение?
solo5 - майстор
ri4ipi4a написа:
Капкоотвеждащ борд - 25мм.
http://www.petkom.eu
като гледам от снимката си с паркет
там ли ще отвеждаш водата :?
sasooooooooo - "специалист"
Оставам с впечатлението, че някои говорите за пераваз отвън, а други отвътре! По-добре се уточнете
solo5 написа:
ri4ipi4a написа:
Капкоотвеждащ борд - 25мм.
http://www.petkom.eu
като гледам от снимката си с паркет
там ли ще отвеждаш водата :?
Ако искаш да я оставя да си тече по стената ?!
Конкретният подпрозоречен от снимката е изработен от дървесни стърготини и смоли по патентованата технология на Werzalit . Така можеш да имаш ефекта на канадския червен кедър и да си спестиш поддръжката във времето. Тъй като подпрозоречната плоча не е PWC а е дървесна, тя взима отношение и към намаляване на самият конденз. Werzalit дават 15 г. гаранция на подпрозоречните си плочи.
Някой питаше за цени, те зависят от широчините. Най-масовите са 30/40 лв./л.м.
raial написа:
Здравейте!
Може ли някой да ми каже, дали се произвеждат вътрешни подпрозоречни первази за PVC дограма, които да са по-тънки от 2 см.?
:?
В момента REHAU предлагат окрайчващ перваз за целия прозорец :? :? :? което ще рече край на омразното подмазване и мръсотии :partyman: мисля че дебелината му е към 10 мм. широчина има :right:
повече инфо и снимки до няколко дни като го монтират това чудо :bulb:
malkstor - специалист
Не знам как ще са тези первази, но аз много се дразня на разни тънки (най-вече ламаринени) , които когато завали дъжд звучат все едно си сложил обърната тенджера под душа.
andonis - напреднал
Определено не мога да я разбера тази България.Продават ламаринени первази за 10лв.мл,докато ние продаваме за 10лв,същите от гранит.Явно гранита в последно време е станал по неиздържлив от ламарината........Ядосах се тъи че за всички колеги от форума;
КОЛЕДНО НАМАЛЕНИЕ:
подпрозоречни первази мрамор-40лв м2
гранит -от 45лв м2
гръцки розов мрамор на плочки 30/30/1 см-28лв м2
/ограничени количества/
уникален египетски мрамор/конгломерат/-цвят меко жълт/уникален/подходящ за стъпала плотове и всичко което ви доиде на ум,за скромната цена отттттт...80 лв м2
иваиловградски камък обрязан 20см на свободно -24лвм2
иваиловградски камък ядки/за облицовки/.....120 лв на кубик
ЗА накрая,всичко от камък за вас и прекрасния ни форум-на наи добрите цени в БГ от нас.ЗА количества доставка на място.
ПЪК ако искате он лаин инфо :-D 0896 11 01 81
malkstor - специалист
Аз днес си поръчах первази от варовик. И външни, и на 1-2 места вътрешни. Около 12 метра излезнаха, човека каза 450 лева общо за материали, обработка на камъка, монтаж и там каквито трябва запечатки, водобрани и силикони. Материала е дебел 2 сантиметра, на места широк 12-13 см, на места и повече. Как ви се струва цената? :?

Тема "Подпрозоречни первази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: