Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Pooh - майстор
Ако искаш да се отнасят коректно към теб - отнасяй се и ти коректно, НО си вържи гащите ... да не се изхлузят междувременно, че тогава не се знае, знае ли се

Това е цялото изречение - в него апелирам за превантивни мерки при всеки случай.

По отношение на "големите" ... 1999година, последните истински мутри все още бродят, Мултигруп е жива и процъфтяваща компания, строяща хотели по морския бряг ... та там (на морския бряг), дребна монтажна фирма е ощипана с някакви си 50000лв. Не е за първи, нито за последен път - тази сценка (неизплатени договори) се повтаря и до ден днешен из курортните комплекси, където количествата са декари, а работниците - хиляди. Но за зла беда, малката фирма усеща тези 50000 като последен удар - все пак, не всеки може да махне с ръка на тази сума, за прохождащ в професията човек това е тотален фалит. И да вземат наглеците да заведат иск срещу Минстрой (тогавашната строителна фирма на Мултигруп) ... мани това, но да запорират на Минстрой сметки ... сметки с милиони вътре - УЖАС! Бързо изплащане на сумата+съответните лихви (изчислени прилежно от маститите счетоводители на "гиганта", иначе хорицата си искали само заработените пари), приключване на делото в отрицателни срокове и сваляне на запора - всичко за има-няма седмица ... те това е да си "голям" :wink:

П.П. Фирмата вече не е толкова малка, продължава да си работи и доколкото знам, все още има бизнес отношения с наследниците на "гиганта"
П.П.П. Аз само представям случай с който съм запознат - нямам лично участие в него.

В резюме - "Големите батковци" предпочитат всичко около тях да е спокойно и по тази причина по-скоро биха се разплатили своевременно с всеки, отколкото да се създават предпоставки, за шум около тях. А, да - Мутренските времена отминаха безвъзвратно, вече никой не бие никого - сега ти пращат адвокат :wink:

и ... Наздраве като си казал ... :prost:
nasco2 - специалист
В мота фирма проблемът е решен просто.

Клиентът плаща на свършена работа, без никакво авансово плащане и материалите са от мен, по този начин е защитен, плаща само ако му хареса.
Последна промяна от nasco2 на ср ное 19, 2008 4:33 pm, променено общо 2 пъти.
emil_v r - майстор
Аабе , :) много е приятно да се клюкари с вас ,
но ме заболяха очите от компютъра , днес ми е почивен ден, цвръцнах кафето - и лягам на пода . :roll:
Аа... вие сега може би сега изкарвате пари :evil: ?
Pooh - майстор
emil_v r написа:
Аа... вие сега може би сега изкарвате пари :evil: ?
мдаааа ... лаптопа на обекта ... добре, че в центъра има вече достатъчно WiFi :wink: Иначе майтапа настрана - без "офиса" не мърдам ... непрекъснато се налага да се правят некви справки и така.
solo5 - майстор
Pooh много ми харесаха сценариите, които си измислил :gott:
много от тях са от реални случки предполагам :roll:
мнението на emil_v r също ми харесва, макар да е потивоположно на Pooh
и колкото и да е странно и двамата са прави, просто гледните точки са различни :partyman:
emil_v r - майстор
Те така Соло ! :-D
Правим демо как при непримирими ,разл. гледни точки ,
може да се води разговор който да е приятен .

Принципно при такива случай във форума стават скандали ,
.. кой е по по най , и само неприятни емоций :evil:

Тука интригата е чие мнение по- ти харесва , моето или на Пуух ??
Както е казал мъдрецът (аз :roll: ) "Мисли обективно -действай субективно !)
При правилен отговор може да опиташ спец. ми корупционна кайсиева ракия - те я на снимката .
Толкова е хубава , че дори аз не я пия ,а я използвам само за рушвети !
Обичам рушвета :wink: :-D !

Прикачен файл

DSC06364.JPG
DSC06364.JPG (77.2 KиБ) Видяна 2646 пъти
vidrata - специален-специалист
Бат Емо щом е за ракия и то кайсиева заставам на твоя страна :lol: .

Шегичка ама прочетох само последните няколко поста и не знам защо спорите.
Но и да бях прочел пак щях да съм на твоя страна.Та това е кайсиева ракия.Ухааааааааааааа.Наздраве.
solo5 - майстор
Е те такава ракия Чичо Джак не съм пил :lol:
ама и аз заставам на твоя страна
някак ми се виждаш по-убедителен
но ще чакам ответния удар и на Пух :lol:
пък ако не може да отвърне, чоже и той да се съблазни от "доказателството" и да дойде на твоя страна също :lol:
emil_v r - майстор
А те така !

Ако има още корумпирани дайте своят глас за корупцията ,
тоест -за мен :roll:

Тя не е толкова страшна , просто директен начин на разплащане .
Съществува от преди парите, над инфлацията е , и има светло бъдеще . Поздрави .
http://www.youtube.com/watch?v=NV9Fscn0VD0

(упътване за ползване на линка - кликаш и пляскаш с ръце :-D
соул ,фънк +джассс )
LZ - специалист
Подозирах аз, че и тука има корупция :?

Тема "Доволни от работата на майсторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: