Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сериозна помпа! Най-правилно е да се даде на квалифициран сервиз.
Hursa - майстор
пон юли 29, 2019 9:27 pmDMN написа:
Според мен помпата изключва от претоварване с налягането - вдига високо налягане на изхода й.
Това е центробежна помпа - например - какво ще стане, ако затворим напора и? Работното колело с водата, която е в корпуса - ще започне да се върти като маховик - с минимални протечки покрай работните колела. Помпата може да прегрее, но двигателя ще е натоварен много слабо.
hidrazin - майстор
пон юли 29, 2019 9:57 pmLazarGanev написа:
Сериозна помпа! Най-правилно е да се даде на квалифициран сервиз.
На 99% и няма нищо. :)
:partyman:
Hursa - майстор
пон юли 29, 2019 9:57 pmLazarGanev написа:
Най-правилно е да се даде на квалифициран сервиз.
Но дали проблема е в помпата.
moimoimoi - майстор
пон юли 29, 2019 9:55 pmhidrazin написа:
Когато вдигне тока до 18А и малко преди да изключи АП-то помпата вади ли вода?
не съм се задълбочавал но предполагам вади,работи ли помпата се чува по тръбата че се движи вода в нея,явно трябва да спря водата от водопровода и да видя как ще работи
hidrazin - майстор
пон юли 29, 2019 10:06 pmmoimoimoi написа:
явно трябва да спря водата от водопровода и да видя как ще работи
Точно. И вероятно не вади вода... :)
Hursa - майстор
пон юли 29, 2019 9:16 pmDMN написа:
Каква е ролята на този разширителен съд - да събира вода ли - един вид резервоар?
Всъщност, дали не може да е в този съд причината. Той изпълнява ролята на демпфер - хидро-пневмо акумулатор - ако по някаква причина газовия обем е станал твърде малък, може помпата при определена консумация да започне твърде често да включва и изключва. А при всяко включване се натоварва сравнително много.
hidrazin - майстор
пон юли 29, 2019 10:29 pmHursa написа:
...Всъщност, ...
Всъщност може да са извънземните. Или ... Путин... :-D
tzetz009 - специалист
пон юли 29, 2019 10:29 pmHursa написа:
пон юли 29, 2019 9:16 pmDMN написа:
............
Всъщност, дали не може да е в този съд причината. Той изпълнява ролята на демпфер - хидро-пневмо акумулатор - ако по някаква причина газовия обем е станал твърде малък, може помпата при определена консумация да започне твърде често да включва и изключва. А при всяко включване се натоварва сравнително много.
Този "съд" е всъщност метален кожух , в който има гумен балон . Пространството между тях се "помпи" с въздух под налягане преди пускане на хидрофора . Няма как да станат тия работи , дето си ги мислите !

:partyman: :partyman: :partyman:

Тема "претоварване на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: