Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон юли 29, 2019 8:53 pmkr1100 написа:
...трябва да пресея пщрираните кайсии...
Как го правиш?
kuger - майстор
пон юли 29, 2019 9:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон юли 29, 2019 8:53 pmkr1100 написа:
...трябва да пресея пщрираните кайсии...
Как го правиш?
Да се чете "пюрираните" :-D
пон юли 29, 2019 9:35 pmkuger написа:
пон юли 29, 2019 9:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон юли 29, 2019 8:53 pmkr1100 написа:
...трябва да пресея пщрираните кайсии...
Как го правиш?
Да се чете "пюрираните" :-D
Тогава тебе да питам- как го прави?
kuger - майстор
Лесно, имам миксер за строителни смеси. С него. Прясно набрани сини сливи, твърди, стават на каша като мина с него през тях.
Та после човекот си ги проверява за останали костилки! Нищо сложно.
пон юли 29, 2019 11:12 pmkuger написа:
Лесно, имам миксер за строителни смеси. С него. Прясно набрани сини сливи, твърди, стават на каша като мина с него през тях.
Та после човекот си ги проверява за останали костилки! Нищо сложно.
Хубу де, пюрирането е ясно.
Имам и аз такъв "миксер" дето "измаза" няколко десетки декара по варненско.
Питам за "пресяването".
Как и с какво цедите пюрето?
Ще пада цапотия пак, да му се не ви дииииии!!!
lov - майстор
Рабицова мрежа. То като го оставиш на спокойствие и те се утаяват на дъното.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт юли 30, 2019 8:35 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Как и с какво цедите пюрето?
Ще пада цапотия пак, да му се не ви дииииии!!!
То не се пресява всичкото, бе. нали костилката тежи, пада си на дънцето. Изливаш полекинка , изгребваш и чак последното цедиш. Ако не си такъв, майната му на последното, за кило ракия ли си :-)
вт юли 30, 2019 10:35 amn_a написа:
То не се пресява всичкото, бе. нали костилката тежи, пада си на дънцето. Изливаш полекинка , изгребваш и чак последното цедиш. Ако не си такъв, майната му на последното, за кило ракия ли си :-)
Многу ми'й як саджака и загаря, та чак пирустията са омеква.
В месото няма останала ракия, чи да съм за нея.
Рабицата фаща само костилкате, без онуй дет ма кара да псувам кат пишман огнярин.
През ония прозрачни пердета е мъка голяма, едвам са отцежда.
Тая година пробата ше е през мрежичка за топлоизолация.
Просто исках да „чуя“ и чужд опит, белким намалим псувните до поносими децибели.
kuger - майстор
Аз карам на принципа "луд умора няма" :shock: , кога падне материала обирам отгоре. После кофа по кофа, отделям, промивам и т.н. Ама има условие, то е "пенсионер"! Днес 3 бидона, утре 3 и те така. Бирата под ръка, асмалъка прави сянка, абе кеф!!
вт юли 30, 2019 1:29 pmkuger написа:
Аз карам на принципа "луд умора няма" :shock: , кога падне материала обирам отгоре. После кофа по кофа, отделям, промивам и т.н. Ама има условие, то е "пенсионер"! Днес 3 бидона, утре 3 и те така. Бирата под ръка, асмалъка прави сянка, абе кеф!!
А такааааа и аз тая година под асмалъка. Гроздето е вече в мазата.
Чекаф си с трепет кайсиите, ама неска ми падна джанковата шапка на единия бидон. Утре на работа и у другиден ши цидим баш къкту го рече.
Е, още не съм БСП, ама и мене ма влече.
Неска прайх мариновани краставички. Изкарах на баба тавата, пирустията в градината и за половин час ги опатках.

Прикачен файл

DSC_0067.JPG

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: