• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Мери трети и пети хармоници.
Andri01 - майстор
тока си има един показател,измерващ се в "Ампери".Напрежението си е във "Волтове"!! Измери тока по време на работа,евентуално ще ти трябва 2-ри човек за засичането му или прибор с памет.
pvk1967 - специалист
В работен режим с 3,1волта прави" - 0,05" при положение 10 Аmax на мултицета!
Lutchezar - майстор
Има ли някакви данни за трансформатора?
Етикет, табелка, надпис?
DMN - майстор
Тъкмо като взех да чета за измерване на тока и щях да ти пиша, да не вземеш да го измерваш с мултицет, но докато стигна до последното мнение, виждам, че вече си го измерил :-D .
Какво значи в работен режим - по време на заварката ли?
Това 0.05 какво е?
:partyman:
Andri01 - майстор
Намери амперклещи!!!:)
Lutchezar - майстор
Мисля че е мерил тока на първичната намотка, а от това с режим 3.1волта най-вероятно следва че някъде има някакъв превключвател.
DMN - майстор
Lutchezar написа:
Мисля че е мерил тока на първичната намотка,
Едва ли...Според мен не знае как се мери ток...
А и 0.05 за такъв трансформатор какъвто го описва, дори на празен ход тока в първичната ще е в пъти по-голям, не може в никакъв случай да е толкова.
iliya_i - майстор
ср юли 31, 2019 8:24 pmDMN написа:
Lutchezar написа:
Мисля че е мерил тока на първичната намотка,
Едва ли...Според мен не знае как се мери ток...
А и 0.05 за такъв трансформатор какъвто го описва, дори на празен ход тока в първичната ще е в пъти по-голям, не може в никакъв случай да е толкова.
Мерил го е с мултицет от 5 лева и съответно е отчел тока му на празен ход. За да се хване моментна стойност за части от секундата си требе нещо друго.
Lutchezar - майстор
За да успее да измери с колко е паднало напрежението, значи го пуска поне за секунда-две.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: