• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
oт цялата тема разбрах че автора не знае как се мери ток. а знае само напрежение.
за да свали напрежението от 230 волта на 160 вероятно му трябва товар от поне 150-200ампера, този ток с мултицет няма как да го измери, трябва си амперклещи-това е друг вид уред.
във вилната зона гаранция се е получавал същия ефект ,но там е нямало кой да направи забележка, а сега има.

та измерете тока с амперклещи
kozl - майстор
И като го премери ще установи, че е така и после кво :?
Според последващи авторови обяснения от ЕРП са подменили захранващите кабели на кварталната мрежа и вероятно няма да имат намерение да инвестират в допълнителни мощности. Тогава по предложението на Хидразин, автора ще трябва да инвестира :shock:
А предполагам това ще доста по-скъпо от:
чет авг 01, 2019 7:21 amkabel96 написа:
Системата може да се преработи по поне 5 начина.1 Махаме контактора и слагаме SSR реле и ооооо чудо нищо не се чува.2 Заварката да става от кондензаторна батерия и тогава нито лампи мигат нито се товари мрежата и тн. и тн.
Обаче трафа на автора отпада в тая схема :-D
А он така се е привързал към тоя траф :?
Еми и аз имам проблеми като заварявам с класически електрожен - пада АП-то 20А.
С инвертора си паркам и с АП 10А. А с кракрата само като включа и предпазитела 10А пада, че даже и 20А ми е събарял при включване.
С мултицет съм отчитал ток на празно на Кракрата по спомени 2,5А. Но мултицета първо е до 20А, второ не отчита пикове. За това писах уред с памет. Вече имам амперклещи с памет за пиков ток, ама тоя топуз Кракрата отдавна събира прах. Нито ми се разделя с него ни ми се мъкне тежко. Та и така не съм стигнал до отчет на пиковия ток на Кракрата.
Преди години помня в Чепинци, колега като паркаше с кракрата и комшиите веднага усещаха. Първо им примигваха ламбите, второ коньовете танцуваха. Но дбре, че го правеше рядко.
krasi92 - майстор
Щом имаш трифазна партида защо не я ползваш за уреда
kozl - майстор
чет авг 01, 2019 8:48 amkrasi92 написа:
Щом имаш трифазна партида защо не я ползваш за уреда
Е тва зависи как е конструиран трафа, но автора не дава информация, освен, че има монофазна и трифазна партида:
ср юли 31, 2019 6:46 pmpvk1967 написа:
Аз вече поисках тази проверка както писах по горе. Провериха всичко от трафопоста до работилницата ми и по монофазната и по трифазната партида и всичко е добре...! Кой показател на тока да измеря и в кой момент, защото както писах волтажа в мрежата съм го мерил преди и по време на заварката.
А по писаното - измерено напрежение и т.н. съдя, че трафа му е монофазен. Иначе требеше да има 3 измерени напрежения :?
plamen6703 - майстор
чет авг 01, 2019 6:53 ampvk1967 написа:
Като се има предвид, че трафа на този етап не мисля да го разглобявам или заменям ми се ще да спомена пак,че от обща култура и от четене в нета, както писах по горе, знам че апарата товари много мрежата и явно трябва да му се монтира нещо, което да поема този ампераж, друга тема е че не знам дали може да се направи такова "НЕЩО" и колко ще струва "ТО"...!
Като имаш предвид това, не ти трябва да измерваш нищо повече, освен ако не те влече измерването.
Няма как да решиш проблема си с този трансформатора на тази електрическа мрежа. Трябва да вземеш решение дали ще продължиш да работиш с този трансформатор с тия "екстри", или ще търсиш друг вариант на апарат за точково заваряване! :partyman:
pvk1967 - специалист
Като гледам май само kabel96 предложи нещо в унисон с идеята ми - да монтирам SSR реле, друга тема е че трябва да се разровя и да разбера що за птица е това...! Лошото е че други продължават да не четат какво съм написал и само си чешем езиците - като например това, че заварявам нисковъглеродна твърда тел с фи между 2 и 3 мм. и т. н....! А иначе трафа не искам да го сменям не защото съм се влюбил в него, а защото работи безотказно вече повече от 15 години и ми е ясно, че проблема не е в него...! Да, нонофазен е, защото преди нямах трифазен ток и така го поръчах, а сега съм го пробвал и на трифазния фаза по фаза и ефекта е същия за мрежата! Не знам защо но до сега и в новото и в старото табло не съм имал случай да падне предпазител...!?
DMN - майстор
pvk1967 написа:
Не знам защо но до сега и в новото и в старото табло не съм имал случай да падне предпазител...!?
Измери тока! Ако не можеш или нямаш амперклещи извикай някой, който знае как да го измери правилно!
Измервания трябва! Все едно да отидеш на доктор и да ти назначат лечение без изследвания и преглед!
Lutchezar - майстор
Няма как да разберем какво се случва с мрежата, без да знаем какво се включва в нея!
ESPACE - майстор
Стига с това "измери тока"! И като го измери какво? Над 50А ще е. Решения дадоха вече.
DMN - майстор
ESPACE написа:
Стига с това "измери тока"! И като го измери какво? Над 50А ще е. Решения дадоха вече.
Като измери тока на консумация, ще се разбере откъде е проблема/дали е в мрежата или инсталацията, или трафа дърпа много ток/ и защо пада толкова напрежението в мрежата, и защо не изключва предпазител/който не е ясно какъв е/! Все пак е точкова заварка и тя трае много кратко! АП за да изключи по ток, трябва да се претовари 2-3 пъти от номинала си. По термична му трябва време, а такова при точкова заварка е много кратко!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: