Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
ср юли 31, 2019 5:52 pmburkov написа:
Доста е вероятно този хладилник да има клапан, който прехвърля на двата охлаждащи кръга.
Още по-вероятно е и клапан да няма, ами да си е хладилник с камера.
dedostojko - специалист
ср юли 31, 2019 1:25 pmplamen6703 написа:
Не ти трябват кой знае какви познания, сега вече всички разбират от всичко :) Разкачваш системата, продухваш, сменяш филтъра, пълниш с фреон и пускаш хладилника да видиш какво се случва, следиш показанията на манометрите и ако всичко е наред, прибираш инструментите и връщаш хладилника на мястото му за по-нататъшно ползване. За около час и половина си готов с всичко :)
Успех! :partyman:
Браво те това е точно отговор за форум. Усещам сарказъм и явно копирал ситуация от мойта тема. Па аз сега във форумен стил да допълня
- кога уреда къв да е има електроника първо тя издъхва. Едва ли ще намериш вече сервиз дето да я ремонтират. Заменят с нова за мноооого пари
- ако си е обикновен нов хладилник също няма оправяне защото ако е изтървал фреона няма как охладителя да се смени защото е вграден с пяна в корпуса.
Тук варианта е да добавят към фреона и добавка за запушване на теча. Гаранция нямало ладника работи след това от дни до години
- и най-важното цената варира от алчните в големите градове до130лв и до 50тина лв в провинцията.
Те това е форум да се обясни какво и как. А моментални отговори от тарикати ти нищо не разбираш оди при "майстор" да ти одерат кожата най-лесно кефят.
MamaMy - майстор
Ти като разбираш толкова много, сам ли си оправи хладилника? С тази информация човека ще може ли сам да си оправи неговия или пак трябва да ходи на сервиз?
dedostojko - специалист
ср юли 31, 2019 11:34 pmMamaMy написа:
Ти като разбираш толкова много, сам ли си оправи хладилника? С тази информация човека ще може ли сам да си оправи неговия или пак трябва да ходи на сервиз?
То е ясно че човек не може с всичко да се оправи. Но поне сега на питащия ще му стане ясно каква е вероятността да се оправи хладилника и каква е цената на пробата.
То по твойта логика да закриваме форума и да оставим едно изречение: Ходете балъци на майстор с пълни джобове цената е по преценка на външния вид :)
MamaMy - майстор
Като не искаш да си балък, не ходи на майстор! В магазина има всичко за баровци като теб. :)
Ние балъците ходим на майстори и то не при евтините. При евтините си плащаш по няколко пъти. :-D
resistbody - майстор
Не е невъзможно да се самоограмотиш във халдилната техника, но да кажа, че е трудно... четене, четене.. проби и опит(не всичко го има в книгите).. счупил съм доста но съм отремонтирал пъти повече... правя си само моите машини ... има няма 50...
оборудването за хладилен ремонт е от 1000 до 10 000... като се замисля и за 5-600 може да вземеш минимума яко китаеца....
Със една снимка на компресора няма да стане..
п.с. Не се занимавам със домашни хладилници и верочно няма да ти помогна...
Ако нямаш основното оборудване няма как да разбереш какво става - манометри минимум, ако няма сервизен вентил(заводки нямат) + окисжен, фреон, Вакуум помпа..
п.с.2: Ако искаш мога да помогна със литература..

ЕДИТ:
Ако е НО-фрост, провери дали върти вентилатора... само със един такъв съм се занимавл и то неуспешно.. ебаси майтапа са домашните хладилици..
radius - майстор
И аз обичам всичко да си правя сам, но има области, които са не само специфични като познания, ами и си искат техника, която само там се ползва. Ако не е нещо по тоците, няма как да си оправя хладилника сам. И не е до способности, ами и до знания, ОПИТ и ТЕХНИКА.
kozl - майстор
Аве да се похваля, ма дръжките на LG-to "no frost" дека чинат към 100 лв. комплекта си ги поправих сам, а в сервизо сменят с нови дека не изкараха и 2 години :shock:

Прикачен файл:
Дръжки LG_2.jpg
fbr - майстор
чет авг 01, 2019 9:16 amkozl написа:
Аве да се похваля, ма дръжките на LG-to "no frost" дека чинат към 100 лв. комплекта си ги поправих сам, а в сервизо сменят с нови дека не изкараха и 2 години
Браво. Ето това е. В този форум думите: "иди в сервиз" трябва да се наказват най-строго.
Delev88 - напреднал
Колеги да се похваля,отстраних си повредата.Купих си нов.Благодаря за съветите на всички.

Тема "Хладилник с фризер Канди,фризера работи,хладилника не охлажда." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: