• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
ако на вторичната има 460 ампера х 3 волта = 1380 вата
то на първичната трябва да е 1380/230= 6 ампера
колеги обяснете как с 6 ампера ще съборите напрежението на мрежата от 230 на 160 волта :?

обаче ако са на първичната
460 ампера х 160 волта/дотолкова пада напрежението/=73600вата
махаме 10% загуби в магнитопровода и остават 66240 вата
вторичното напрежение и то е клекнало на 2 волта и вторичния ток е 66240/2=33000ампера , това на най силната степен, на по слабите ще е около 14000ампера
krasi92 - майстор
Ба си трафа малко по голем от този на микровеле а гълта енергия като черна дупка. Тия от ТУ в Руси не са се маитапили като са го смятали 500ампера от мрежата си е направо добре. Виж сега ако си ми комшия и си играш тая черна дупка постоянно и ежедневно че те омаам с кюреко на момента без да влагам грам чувства. Я го снимаи туи чудо на енженерната мисъл че нещо маи не е така
moimoimoi - майстор
по скоро е малко по голям от микровълнова :-D
Lutchezar - майстор
чет авг 01, 2019 4:56 pmmoimoimoi написа:
И сега ако някой предложи SSR реле за 460-500 ампера.......... :drinkers: има една бира
В БДЖ по мои спомени работят с подобни токове. :-D
fox_vt - майстор
Те тая тема стана.... Последно трафа е малко по голям от НА микровълнова или малко по голям от микровълнова :lol: :lol: . Ще ме прощавате ама тука има някаква грешка. Първо що за контактор ще комутира тия токове. Второ що за монофазен траф ще има такъв номинален ток на първичната. Какъв ще е кабела за нея, десет навивки по 100мм². Ами вторичната ....релса може би при 33000А.... Както споменах хидрата танкови брони ли заварявате. Машина с такъв заваръчен ток обикновено се кара с камион,а самата заварка задължително с хидравличен или пневматичен натиск. А къде е свързан тоя траф със щипки към главното табло ли.
hidrazin - майстор
Май разбрах че нищо не разбрах... :-D Какво измервано, къде измервано, как свързано...
За точкова заварка на 3+3мм е достатъчна мощност от сорта на 10-15kWа
Достатъчна но си е цяла партида.
На всичкото отгоре тоя траф работи в режим на почти пълно късо съединение, по-зле и от електрожен с траф.
При всяко пускане и спиране (заварка) в тоя траф възникват и преходни процеси - става мазало.
Оставям настрана другите подробности - хармоници, косинус...
Ама да изчакаме снимки/подробности...
:partyman:
P.S.
чет авг 01, 2019 4:56 pmmoimoimoi написа:
И сега ако някой предложи SSR реле за 460-500 ампера.......... :drinkers: има една бира
А за 1000 А ще получа ли водка???
(тези по 1600 А ще ги запазя за сериозно мезе)
Все пак да не забравяме че в едно SSR няма нищо особено и свръхестествено.
moimoimoi - майстор
е те тия токове са за секунда
ето още един апарат дето на вторичната има 14500 ампера https://aparat-za-tochkovo-zavarjavane. ... 352630635/
hidrazin - майстор
Aaaaa...Няма да ми се измъкваш!!!
Били за секунда... Аз пък ще я пия на екс. :-D
Lutchezar - майстор
чет авг 01, 2019 11:41 pmhidrazin написа:
....
Какво измервано, къде измервано, как свързано...
За точкова заварка на 3+3мм е достатъчна мощност от сорта на 10-15kWа
Достатъчна но си е цяла партида.
На всичкото отгоре тоя траф работи в режим на почти пълно късо съединение, по-зле и от електрожен с траф.
При всяко пускане и спиране (заварка) в тоя траф възникват и преходни процеси - става мазало.
Оставям настрана другите подробности - хармоници, косинус...
Ама да изчакаме снимки/подробности...
Някъде пишеше че са мерени ампери на захранващия кабел. Аз разбирам първична намотка, ама знае ли човек :-D .
Съгласен съм че трафа работи в ужасен режим, но явно е сметнат все едно е закачен на някой енергоблок в Козлодуй.
Снимки обещаха, чакаме.
Размерът беше "три пъти по-голям" от трансформатор за микровълнова печка.

Интересна ми е темата, едва се сдържам да скоча до Техническия Университет и да я покажа на някой в силовата електроника.
Ама усещам че ще ям бой с дебели учебници по тиквата обаче.
Ядосвам се че авторът е имал някаква документация, която е загубена в годините, тогава нямаше да прилагаме инженерно реверсивен подход.
fox_vt - майстор
чет авг 01, 2019 11:46 pmmoimoimoi написа:
е те тия токове са за секунда
ето още един апарат дето на вторичната има 14500 ампера https://aparat-za-tochkovo-zavarjavane. ... 352630635/
С малката подробност че е трифазен. Ама я извади със монофазен двойно по голям ток, даже и за секунда :-D :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Правен апарат за точкова заварка консумира много ток при работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: