ср авг 07, 2019 6:30 pmlov написа: Тя и мойта тъй разправяше докато един път не докарах едно ремарке с манатарки.Докарай едно ремърке на мойта, ама да е голямо ремърке, че да стигне за 3 години.Иначе като настане сезона обикалям по горите и посъбирвам тъй че и за следващата да има на воля ако е калпава или не намеря време.
![]()
А относно патладжана и тиквичките. Нарязани на кубчета и пържени във фритюрника. В кутийки от готовите салати само леко посолени пак във фризера да си чакат реда. Но най ми харесва печен патладжан. После пасиран с миксера и малко майонеза. Може и да не се бели преди да се замрази. А и щях да забравя заедно с тиквичките и патладжана пържа и прибирам заедно по някоя чушка от баберките. Те така или иначе вече са тънки и не могат да печат и белят а и мезелъка да има цвят.![]()
Готино е да си спомни човек как е набрал манатарки, а то от дугото спомен няма!
Имам снимки, ама темата е за градината, явно е добра годината, че на всички им е пълна раковината (устата) - никой не се обажда, всеки я кара на собствената манджа, а зимъска пак ще се пърчим с вино и туршия, блага ракия и сговорлив комшия/ка.