Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lov - майстор
Интересното в случая при мен че от месец няма никакви наченки на нито една да зрее. Включая и тази дивачката. Друга година ида да си нахраня кучето и да полея все има да се откъсне нещо. А сега първата реколта сякаш по часовник узряха огромно количество. Останалите са като орехи на гроздове и до там.
kr1100 - майстор
пет авг 09, 2019 9:56 amlov написа:
Интересното в случая при мен че от месец няма никакви наченки на нито една да зрее.
И при е така с 3 бр. Първите едри в малко количество, а дребните все си стоят зелени. Едната сама се полива ,другите 2 чакат дъжд.
И 3 те съм го оставил храсти. Тази до кладенеца беше първо дърво, но замръзна преди много години и оттогава е на храст.Преди 10 тина години си играех да я увивам зимата. Вече което оцелее.
Andri01 - майстор
Срам ,не срам - питам : някой беше дал рецепта за консервиране на домати с олио,без варене. От вчера ровя тека и в другите тема ,ама...ядец. даже ,бях питал:" а олиото не гранясва ли"?? Така,че ей ви на питанка. То нали знаете: с питане до мазата с бурканите ще стигнеш..или май беше Цариград/Стамбул/" :)
hidrazin - майстор
съб авг 10, 2019 8:00 amAndri01 написа:
Срам ,не срам - питам :
Говорилня, темата за прасетата.
За да не гранясва бързо използвай бирени шишета (чисти и сухи) и ги затвори с машинка и капачки за да не влиза кислород.
Оставяй малко въздух в шишетата и дръж на тъмно и хладно.
Вместо аспирин - калиев сорбат.
Ако все пак придобие дъх (граняса) при употреба просто го отлей.
:partyman:
P.S. Като идея - вместо олио използвай зехтин. Гранясва много по-трудно.
Лично не съм пробвал щото скоро не съм правил така домати и ми хрумна сега.
Andri01 - майстор
мерси. Правя ги,изстудявам ракията ,сипвам и...те чакам :) :partyman:
lpoik - специалист
Срам не срам и аз да питам нещо.Аз като аджамия градинар имам една смокиня насадена преди две години,това лято е трето израсна близо три метра и няма една смокиня.Взел съм коренчета от Пловдивско ,но бяха издънки от една отрезана смокиня.Та се чудя дали не е била някоя дивачка и затова да е отрезана(не е давала плод) не знам.Благодаря. :? :partyman:
kuger - майстор
съб авг 10, 2019 12:03 pmlpoik написа:
Срам не срам и аз да питам нещо.Аз като аджамия градинар имам една смокиня насадена преди две години,това лято е трето израсна близо три метра и няма една смокиня.Взел съм коренчета от Пловдивско ,но бяха издънки от една отрезана смокиня.Та се чудя дали не е била някоя дивачка и затова да е отрезана(не е давала плод) не знам.Благодаря. :? :partyman:
Тая, за която писах, че е израснала в темела на къщата, е самонастанила се от семка. Би трябвало да се третира като дивачка, но това не и попречи да даде плод.
hidrazin - майстор
Смокините са мъжки и женски. И двете дават цвят (плод) но тоя от мъжките не става за ядене.
Има смокини които за да родят се нуждаят задължително от опрашване.
Моята дава огромни смокини ама ако не измръзне и ако въобще роди.
Иначе из село има смокини с деребни плодове ама май не пропускат година.
preslav - майстор
съб авг 10, 2019 8:00 amAndri01 написа:
Срам ,не срам - питам : някой беше дал рецепта за консервиране на домати с олио,без варене. От вчера ровя тека и в другите тема ,ама...ядец. даже ,бях питал:" а олиото не гранясва ли"?? Така,че ей ви на питанка. То нали знаете: с питане до мазата с бурканите ще стигнеш..или май беше Цариград/Стамбул/" :)
Според мен ако се използва калиев сорбат не е нужно добавянето на олио - едно време са консервирали доматен сок без термична обработка, но с дивашки дози салицил и са запечатвали бутилката с малко олио и хартиена запушалка.
lpoik - специалист
съб авг 10, 2019 12:27 pmhidrazin написа:
Смокините са мъжки и женски. И двете дават цвят (плод) но тоя от мъжките не става за ядене.
Има смокини които за да родят се нуждаят задължително от опрашване.
Моята дава огромни смокини ама ако не измръзне и ако въобще роди.
Иначе из село има смокини с деребни плодове ама май не пропускат година.
За дребните си прав,но на коя година да чакам да върже плод.Моята това лято е трето. :? :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: