Шегичка.

Кажи междувременно ква е географската посока?

Master_Kenobi написа:Чакай бе, пич!Aмиии , де да знам ...не мо'а си намеря компасаНали ти казах?
![]()
![]()
![]()
Шегичка.
Кажи междувременно ква е географската посока?
yurig написа:Слоят за който говориш се затваря вътре в стъклопакета така че е предпазен от атмосферните влияния.Да допълня , метални окиси нанесени по химичен път ...слоя може да бъде повреден само механично ...затова е затворен вътре в пакета , да не се "драска" при бърсане .
И няма тройни пакети с 2 Ка стъкла ...или аз все още не съм чул .
Цветята зад това стъкло умират , поне така чух .Колко е вярно не зная.И аз съм чувал, ама се оказа зелен хайвер, няма нищо вярно.
takezo написа: И няма тройни пакети с 2 Ка стъкла ...или аз все още не съм чул . Основно тройния пакет се слага за по нисък шум.Какво пречи при троен (двукамерен) стъклопакет двете вътрешни стъкла да са "к"? Вярно малко по-скъпо е, но всеки решава сам. Да не забравяме, че к-стъклото намалява преминаването на лъчиста енергия от вътре навън. И колкото по-топло е вътре, толко повече лъчиста енергия се отделя. А две стъкла намаляват два пъти тази енергия.
takezo написа: Цветята зад това стъкло умират , поне така чух.Няма основание. К-стълото връща в стаята топлинните лъчи, които и без това съществуват в стаята. По вероятно е твърдението да е вярно за "соларно" стъкло - такова, което спира слънчевите лъчи да не влизат в стаята.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: