Не че много разбирам от саниране, ама всичките тези измишльотини които чета са напълно безсмислени ако дадената къща не разполага с вентилация,приточна и отточна.Това което гледаме по филмите на запад как някой си минава през вентилацията и прониква в къщата е от голямо значение(не проникването   , а вентилацията ).
 , а вентилацията ).
Понеже знам че веднага ще ме оборят специалисти ще дам един прост пример:
- в стая с температура 25 градуса(става и през лятото при 40 градуса) си сложете пазарен плик на главата и подишайте 5 мин. в него да видите какво се образува.
Та въпроса ми е:В помещения перфектно изолирани, къде ще иде влагата?
Вярно няма да се появи веднага защото помещението ще се отваря и затваря, а когато не се отваря ще се наслагва в слоевете мазилка и изолация.......а след години какъв ще е ефекта.........

, а вентилацията ).
 , а вентилацията ).Понеже знам че веднага ще ме оборят специалисти ще дам един прост пример:
- в стая с температура 25 градуса(става и през лятото при 40 градуса) си сложете пазарен плик на главата и подишайте 5 мин. в него да видите какво се образува.
Та въпроса ми е:В помещения перфектно изолирани, къде ще иде влагата?
Вярно няма да се появи веднага защото помещението ще се отваря и затваря, а когато не се отваря ще се наслагва в слоевете мазилка и изолация.......а след години какъв ще е ефекта.........

Не съм чак толкова добър по саниране, но след като има система (виж линка на Кеноби за поротерм) мисля, че топлата вода е открита. Така, че заемам точно позицията на Видрата и ще видим. Сега обаче изкам да питам доктора кво мисли да прави таваните на баните. Аз смятам да правя мойте от ГК, като откъм банята го импрегнирам с двукомпонентна хидроизолация и пусна една структурна мазилка (сигурно силиконова).  В продължение на темата за паропропускливостта ще пиша, че структурните мазилки са паропропускливи, но и водонепропускливи. Само да отбележа, че в баните ми минават вертикални щрангове, като отворите в плочите не смятам да затварям (та да излизат парите
 Не съм чак толкова добър по саниране, но след като има система (виж линка на Кеноби за поротерм) мисля, че топлата вода е открита. Така, че заемам точно позицията на Видрата и ще видим. Сега обаче изкам да питам доктора кво мисли да прави таваните на баните. Аз смятам да правя мойте от ГК, като откъм банята го импрегнирам с двукомпонентна хидроизолация и пусна една структурна мазилка (сигурно силиконова).  В продължение на темата за паропропускливостта ще пиша, че структурните мазилки са паропропускливи, но и водонепропускливи. Само да отбележа, че в баните ми минават вертикални щрангове, като отворите в плочите не смятам да затварям (та да излизат парите  )
 )