• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
При включване на 40 градуса вентилът ще отвори навреме, да. Той е малко бавен според мен. С този ранен старт на котелната помпа се решава въпроса с контактния термостат и постигаме плавно покачване на температурите на всичко. Ще загрява стаите с максимална мощност - изпробвано. Обаче бойлерът е свързан като радиатор и ще изстива донякъде. Казвам донякъде, защото има на входа си смесителен пак с осезател на горещата тръба. Трябва от термоглавата на вентила му да намеря компромисна температура. Осезателят лежи на ППР тръба с алуминиева плана както си се продават комплект. А при котела съм сложил 25 см един цол поцинкована тръба и за минути измерва много точно.
Това остана от старата горелка. Тя не можеше да управлява помпи и така направих да не изстива водата в бойлера. Няма как да мине още една тръба до него, с помпа и да се командва от натурелата (опцията помпа бгв). Диференциален, вентил и задвижка ще е екстра, ама $$$. Все някак ще стане :)
fbr - майстор
чет авг 15, 2019 1:09 pmandy_forresite написа:
При включване на 40 градуса вентилът ще отвори навреме, да. Той е малко бавен според мен.
Има нещо неясно за мен тук. Ако говориш за трипътния термостатичен вентил, термина "ще отвори", не е на място тук. По коректно е да се каже, че е отворен, и при загряване ще почне да притваря малкия кръг на котела. А за бойлера могат да се измислят поне още 10 начина за контрол.
andy_forresite - майстор
Реално е както казваш. Целта е топлоносителя да достигне до помещенията. За мен за тях е затворен и затова пиша да отвори - да премести стержена все едно накъде, топло да има. Ако ще и кръгчета да прави вътре :)
Дай идея за този бойлер. Автоматизиран да е и защитен от изстиване при спиране на отоплението. Сещам се за 3 варианта, като моят сега е един от тях. За диференциален писах и третия с вент с обратно действие.
Evgeniy - майстор
Анди, аз съм с кранче на ХЕРЦ с електрическа задвижка и с обикновен термостат. Ако е над 60* топлата тръба, която излиза от котела, минава през бойлера, иначе затваря.
filmatoplo - майстор
:? Отворих камината ей сега -има ръжда ,явно от бездействие се скапват нещата.
4799inpl64 - специалист
чет авг 15, 2019 7:47 pmfilmatoplo написа:
Има кислород,нормално е.
пет авг 16, 2019 10:42 am4799inpl64 написа:
чет авг 15, 2019 7:47 pmfilmatoplo написа:
Има кислород,нормално е.
А може ли да се профилактира?
filmatoplo - майстор
Ами -ВД ,масло или нафта. :?
speka_rs - майстор
И бира дядо Попе и бира.
Штъркель

Прикачен файл

product_6940.jpg
product_6940.jpg (42.35 KиБ) Видяна 1333 пъти
  • 1
  • 6