Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
Не се оплаквам от годината - от всичко си има. Попово прасе дето не го лови африканската чума, сляпото куче помогна за прибирането на чесъна, сдобихме се и с Язовец, само трябва да го науча да копае в ред, сега гледам и птички си имаме, няма да се тормозим с брането на гроздето по асмите.
Абе берекет
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Толкоз се точих на мойта нива и на доматите, а почти месец не стъпах там.... та, земята на кирпич, доматито, червеното, де с върхово гниене, де без, но спаружено и по земята, листата свити от жажда и пълно със зелени доматчета, та си мисля, направо туршията да залагам. Градската ми краставица, късно тръгна, и сега има доста завръз. Догодина ще внимавам, гергана да заложа, не смотан кУрнишон. И първа важност, да оправя водата на нивата. Имам триметрови слънчогледи, с малки пити и птиченцата си хапват :-) Догодина повече. Навсякъде ще наръся семе, много ми радват окото
съб авг 17, 2019 7:51 amn_a написа:
Толкоз се точих на мойта нива и на доматите,
Ми то, нивата тряба са гледа бе. Поливки, плевивки, привързване...
Кат земи да дава, наобикалянето и поливките поне на всеки трети ден.
Сига ши тряба да плющиш скъпо свинско, със зелен домат трушия.
Неска обявиха на тевелизора, цената да са е дигнала с лев за месец, ама лъжат.
Вчера гледах цените на Кауфланда. Намалените цени (в примоция), малко над нормалните преди "Чумата да я тръшни дано!".
Andri01 - майстор
ко плачеш ти пък бе? Имаш баре илядУ трътки...за едно рали време и петилетка напред!!! :lol:
съб авг 17, 2019 12:11 pmAndri01 написа:
ко плачеш ти пък бе? Имаш баре илядУ трътки...за едно рали време и петилетка напред!!! :lol:
Който не милей за род и Родина, нещо него ша тръшне.
Като имам няколко трътки, малка градинка, не съм пребогатял, ма и не...
Отплеснах са, градинари. Свинявам са!
Andri01 - майстор
Да бе не бил прибогатял? Лъжец! Имаш колло! Имаш кола - май без гуми и задна!? спирачка ! Имаш жина! Имаш трътки,краставици /биФши/,домадята и те си намират! Имаш и толкоз годин зад гърба си!! Че и се оплакваш!! Засрами се ,младежо!!
Добре де ши са засрамя!
Ама и ши са пофаля.
Тая година изобщо не съм пръскал нищо. Друга година са е случвало еднаж-дваж. Ни лози, ни зеленчук, ни овошки.
Гроздето, в градината, не го бива. Едно бяло имам- гние и в понеделник ще се подготвя за бренди. Памида......еееее......ъъъъъ.....ши хапна няколко чепки. Имам и непръскащо се, на асмата, за отсрамване.
Зарзавата никакъф ни са разболя-ПУ!
Страшни домати, като едно време вкуснииииии. Уууужас!
Краставички и тиквички доволно, пипера и камбите по бледи от засрамените ми бузи, Сиврията по дребна от чурката на малкия внук на Андри, лютите чушки и те слаба работа.
Andri01 - майстор
"...Сиврията по дребна от чурката на малкия внук на Андри..." :shock: Добре ,че не направих друго сравнение.Щеше да се засрамиш. Ама нали си ми градско,ко да тъ прая-щъ къткъм!! Няма се излагаме пред провинцията ,я!! :partyman: :partyman:
П.С.: Бааф маа-му,който ни чете тъпотиите ,ще си каже:"Баа си джендърите" и някой от къде севера ще земе да ревнува и щъ стане тя една... :butthead: :axe: :rock: :partyman:
kuger - майстор
съб авг 17, 2019 9:47 pmAndri01 написа:
.......
П.С.: Бааф маа-му,който ни чете тъпотиите ,ще си каже:"Баа си джендърите" и някой от къде севера ще земе да ревнува и щъ стане тя една... :butthead: :axe: :rock: :partyman:
Това няма да си го помисля, мисля си друго - друсани ли пишете, или живеете в райони с много смесено население /предимно от зелени, от по-тъмните/. Доста трудно ми е да ви превеждам ..... , а се усещам, че почвам и аз като вас :axe:
Andri01 - майстор
Ни едното ,ни другото.Но само можеш да се радваш,че се издигаш до нашето ниво на съвършенство :) :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: