От мобилни телефони до цифрови камери
maddoktor - специалист
здравейте отново :) пиша сега понеже сега се досетих , а и утре съм на работа и може да не ми остане време за интернет

от PDF файла на max1797 поогледах и видях следното
при входно напрежение примерно 3,5 волта на изхода ще имам почти 900 мА , ама като падне по-ниско предполагам и тока ще спадне .

от тука идва следното - една батерия Ni-Mh батерия при заредено състояние напрежението и е 1,2 волта , ама когато се води разредена - има ли някакъв потенциал ? примерно 0,6 волта се води разредена ?
ELEMENTAL - специалист
maddoktor написа:
една батерия Ni-Mh батерия при заредено състояние напрежението и е 1,2 волта , ама когато се води разредена - има ли някакъв потенциал ? примерно 0,6 волта се води разредена ?
За разредена се смята, когато напрежението и е 1V.
maddoktor - специалист
мерси за отговора - сега знам на колко напрежение да задам да ми се активира индикатора на разредена батерия :)
но много странно разликата е 0,2 волта :)

а относно копчетата които се слагат масово на фенерите - някой им викат Калпазански ключ -
натискам бутона - леко щрака - затваря веригата
натискам бутона - леко щрака - отваря веригата
и така докато пожелая :)
Но не знам точното му име - за да знам как да го търся .А има ли и водоустойчиви - дори и да завали дъжд да не се прецака и да не пречи на работата му .
ELEMENTAL - специалист
maddoktor написа:
мерси за отговора - сега знам на колко напрежение да задам да ми се активира индикатора....
но много странно разликата е 0,2 волта :)
При R3=10K и R4=7,5K напрежението на сработване на защитата е точно 1волт.
По въпроса за превключвателите - трябва ти ЦК ключе.

Прикачен файл

AA-NiMH.jpg
Както се вижда от графиката непосредствено след зареждане батерията има напрежение 1,4волта, което бързо пада до 1,2 волта и остава същото докато батерията почти се разреди.
AA-NiMH.jpg (32.63 KиБ) Видяна 3688 пъти
maddoktor - специалист
Мерси мнгоо за графиката - това нямаше да мога да го открия :)

Колкото до батерията - мисля да ползвам 4 последователно ( 4,8 волта )
като тока на всяка батерия е 2500 мА - следователно пакета от батериите ще има данните 4,8 волта / 2500 мА
ELEMENTAL - специалист
Ако ще го правиш преобразувателя с МАХ1797 ти трябва входно напрежение не по-голямо от 2,5-3волта.Все пак това е step-up преобразувател и той е предвиден да повишава напрежението, не да го намалява.
maddoktor - специалист
от pdf за самата интеграла - на 6 страница се вижда това
http://free.hit.bg/maddoktor/max1797-in ... oltage.JPG

и ако прекарам мислена линия между двете показани - то аз виждам
че при изходно 4 волта / 800 мА до 1000 мА => входното не бива да пада под 3 волта
но все пак ще пригодя така схемата че със тримери да регулирам :
в някакви граници изходното напрежение когато имам светодиод
и в голям диапазон схемата за активиране на ниско входно напрежение .
и с опит - грешка
като почна със 2 батерии ( 2,4 волта ) и стигна до 4 батерии ( 4,8 волта )
и така ще видя как ще ми допадне като краен резултат
ELEMENTAL - специалист
Вярно, прав си.3 акумулаторни елемента ще ти трябват.
maddoktor - специалист
ELEMENTAL - как ти се струва този вариянт на платката
http://free.hit.bg/maddoktor/TEST.BMP

резисторите се отказах да са SMD че бая парички ще отидат и за тях :)
единствено само кондензаторите ще си ги оставя SMD
пътечките са с дебелина ( 0,4 мм. ) целият размер е 40 мм. / 19 мм. като платка .
Реших да оставя крачето което служи за Shut-down и аз да го включвам ръчно или изключвам.
ELEMENTAL - специалист
Няма да е лошо да удебелиш шините между "+" и извод 8 на ИС,"-" и извод 5, извод 7 и С2, "-" и С1,С2. Защо не използваш нормални кондензатори?Ако ги поставиш хоризонтално няма да заемат много място.Освен това ще са в пъти по-евтини.Резисторите може и SMD да са.Цената на един 0805 е като на нормален 1/4W резистор.Какъв дросел смяташ да използваш?

Тема "помогнете ми относно конструиране на DC захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: