• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
leonardo_vd - модератор
Начи купих орегулиран парцел, на който сега има лозе, което мисля да изкореня и да си направя къщичка тип /Бунгало/ Изцяло ще е от дървена конструкция и гипскартон. Какви документи ми трябват и трябва ли въобще да се прави проект и узаконява. Ами общо взето ме интересува от къде да започна.
:?
Благодарая предварително на отзовалите се.
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, трябва!
Освен ако бунгалото ти не е на шейни и да го слагаш и вдигаш с кран. Тогава пак трябва узаконяване, но е друго. Така е по закон, но кой закон действа на Дунав-мост ІІ, аз не знам. :-D

Почни от Общината. Кажи си проблема и те ще ти кажат кво те чака. Май първо ще е изработка и одобрение на застроителен план. Ако го имаш (едва ли) направо искай Виза за проектиране.
Успех в ходенето по мъките! :-D
peshev-ko - специалист
leonardo_vd,моят съвет е да извадиш скица на имота от общината/ще ти трябва задължително/.После влизаш при архитекта на града в приемния му ден и ти проверяват разрешено ли е и какъв тип строителство.Ще ти кажат всичко което ти е нужно.
Успех!
leonardo_vd - модератор
peshev-ko написа:
leonardo_vd,моят съвет е да извадиш скица на имота от общината/ще ти трябва задължително/.После влизаш при архитекта на града в приемния му ден и ти проверяват разрешено ли е и какъв тип строителство.Ще ти кажат всичко което ти е нужно.
Успех!
Мерси на всички.
Ще продължа темата, когато имам развитие, но предчуствам че докато завъртя ключа ще стане доста голяма тема :lol:
mhd - помощник
След като е урегулиран значи, че му е определен статута/за жил.строителство за промишлено и тн/. В общината като си поискаш скицата, разпитай там ще те опътят. Успех
masterrichi - специалист
до колкото знам до 35м2 не се иска никакъв проект а само разрешение за поставяне на сглобяема конструкция.Лятото правих една подобна на едни клиенти на една автоборса и така минаха.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310402
leonardo_vd - модератор
masterrichi написа:
до колкото знам до 35м2 не се иска никакъв проект а само разрешение за поставяне на сглобяема конструкция.Лятото правих една подобна на едни клиенти на една автоборса и така минаха.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310402
Точно такова нещо искам :wink: Може и да мина между капките. От къде се зима това разрешително?
masterrichi - специалист
от месната община
n.nikoloff - специалист
masterrichi написа:
от месната община
:-D :-D мисля, че няма правописна грешка, все пак ...
LZ - специалист
Като резервен вариант, не е зле да знаеш правилния човек, когото да "мотивираш" за да ти свърши работа. Но това само ако се закучи много работата. Не трябва да се толерира тази практика :(
  • 1
  • 2

Тема "Питане за процедура по документация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: