Всичко за дърводелството
mici - специалист
Верандата на къщата смятам да оградя с дървен парапет. Имам някои идеи, но от няколко дни търся из Интернет идея за дървена ръкохватка на парапета и не мога да се спра на нищо. Проблемът е, че разполагам само с материал на талпи с дебелина 5 см, а това, което намирам изисква масив примерно 8/8 см. Дължината на отделните сектори на парапета между колонките ще бъде около 2 м. Мисля за залепване на два детайла, но на тази дължина...?? И каква да бъде конфигурацията, че да не си личи слепването? Правил ли е някой нещо такова? Очаквам идеи (може линкове). За сведение - имам приятел с дърводелски цех с необходимите машини.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дървеният материал най-добре се снажда клинозъбно. Дължина 2м не е проблем за снаждането. Много зависи от качеството на материала който имате. Не споменавате каква дървесина е. Щом имате под ръка машините, то към тях вървят и специалистите. Най-добре питайте тях, за да сте наясно всъщност какво могат. По принцип съвременните производства са специализирани.
Ияснете си с какво разполагате и какво искате, за да разберете как да го постигнете.
Ако имате чам, отсега знайте, че не е подходящ за целта.
mici - специалист
n_a написа:
.......
Ако имате чам, отсега знайте, че не е подходящ за целта.
Уви, наистина е чам, но пък за екстериорен парапет не си струва да се прави от скъпа дървесина. И разчитам на съвременните лакове да го запазят, освен това верандата е под покрива.
Но въпросът ми не беше за това. Все пак благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Na chamyt nishto ne mu stava vyn. Otgovorih tchno na vyprosa. Cham na 8sm frezovan ne mozesh da provesish na 2m.. To i da frezovash ne mozesh. Cham prosto ne stava za tova.

Тема "Профил на ръкохватка на парапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: