Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
141 мнения в "Избор на пелетен котел."
Christo
- майстор
нед сеп 01, 2019 12:44 pmk_garchev написа: Това 15к изобщо не ми харесва.Как така го сметна?Отворих наслуки сайт на един продавач в Германия. Цената на 16kW Easypell e 5649 евра с включено 19% ДДС.
Eто тук: https://www.ecotopten.de/waerme/holzpelletheizungen се виждат цени на разни Йокофени и цената се върти около 11-13 хиляди евра.
Нямам представа от цените в България. Виж да няма нещо гнило в цялата работа.
gnt69
- майстор
нед сеп 01, 2019 12:44 pmk_garchev написа: Това 15к изобщо не ми харесва.Как така го сметна?10 за котела+1 за монтаж+3 за буфера+ 1-2 разни помпени групи кранчета филтърчета и други шукарии + 3 за 5-6 тона пелети и сметката стана 18к+.

Ако са по малко таман ще останат пари за почерпка ама са там някъде.
filmatoplo
- майстор

Radoslaw
- специалист
нед сеп 01, 2019 3:16 pmk_garchev написа: Цената на Easypell 20 е 9800лв,а на Easypell 16 9600лв.Обясни ми,че били еднакви,но при по-малката мощност били затапени четири тръби или димоотвода.Намесвам се ,защото ми омръзна да виждам глупости.това е третата или четвъртата тема за избор на пелетен котел в рамките на няколко месеца.и нито една от тях не дава ,абсолютно нищо на потребителя.
Котела ,който си избрал е да не кажа един от най хубавите,който изобщо може да съществува.От една две години ,всяка уважаваща себе си фирма ,занимаваща се с производство на пелетни котли ,пусна в производство кондензните котли.Миналата година ,от чист интерес ,се обадих на Herz ,да им видя ,техния кондензен котел.Освен цената ,която беше 24 хиляди,нищо друго не научих.оказа се ,че го няма в България.Ей така ,харесваш си го и си го купуваш.Кой дава толкова пари за един котел без да го види,така и си остана загадка за мен.В това отношение ти имаш предимството поне да го видиш,да оставим ,че цената е почти 150% надолу.
Но не това е най важното,осравам с впечатление ,че почти никой тук,не може да оцени достойствата на този котел.
котела няма нужда от Буфер
Котела няманужда от Ламбда сонда
Котела няма нужда от Трипътен вентил,как са го направили ,не знам,само заради това са достойни за уважение.Чакам презентацията им в София ,ама явно ,ще е по нататък.
Котела избягва формирането на шлака, като не допуска увеличаване на температурата на димните газове в горивна камера над 900°C, нива над които предполагат разтапяне на пепелта от дървесните пелети;
Или с две думи ,контролира се температурата в горивнатакамера с термосонда,която ,как издържа тези температури ,само тя си знае.
Дори в нормалния процес на изгаряне,котела достига 98.7% КПД,което само по себе си е достойно за уважение.
И всичко това е ако сте разбрали заради,спесифичната горивна камера.Хайде да го наречем Ракетна печка,което е добило по голяма известност у нас.
Всички предложения ,които ти се правят са утопия и връщане във времето назад.Все едно да се откажеш от смартфона си и да си ползваш теелфона си отпреди 10 години.Да и аз имам един Сименс на 20 години,който държа в колата си ,само за бедствия или авария.
Действай смело и само напред,няма да съжаляваш за избора.
gnt69
- майстор
нед сеп 01, 2019 10:20 pmRadoslaw написа: В това отношение ти имаш предимството поне да го видиш,да оставим ,че цената е почти 150% надолу.За кой котел пишеш и каква му е цената.
Но не това е най важното,осравам с впечатление ,че почти никой тук,не може да оцени достойствата на този котел.
Котела няма нужда от Трипътен вентил,как са го направили ,не знам,само заради това са достойни за уважение.Чакам презентацията им в София ,ама явно ,ще е по нататък.
Котела избягва формирането на шлака, като не допуска увеличаване на температурата на димните газове в горивна камера над 900°C, нива над които предполагат разтапяне на пепелта от дървесните пелети;
Или с две думи ,контролира се температурата в горивнатакамера с термосонда,която ,как издържа тези температури ,само тя си знае.
Дори в нормалния процес на изгаряне,котела достига 98.7% КПД,което само по себе си е достойно за уважение.
И всичко това е ако сте разбрали заради,спесифичната горивна камера.Хайде да го наречем Ракетна печка,което е добило по голяма известност у нас.
Всички предложения ,които ти се правят са утопия и връщане във времето назад.
Radoslaw
- специалист
нед сеп 01, 2019 10:38 pmgnt69 написа:нед сеп 01, 2019 10:20 pmRadoslaw написа: В това отношение ти имаш предимството поне да го видиш,да оставим ,че цената е почти 150% надолу.За кой котел пишеш и каква му е цената.
Всички предложения ,които ти се правят са утопия и връщане във времето назад.
Говоря за котела ,които ,си е избрал @ k_garchev
Наистина ,производството е на Okofen,Но патента е на Viessman,(не съм 100 % сигурен)но това едва ли е толкова важно.
andy_forresite
- майстор
20 киловата. Усещам че не те влече към по-слабо от това. Минималната е 6, което е добре. Не колкото да е 5, но пак става.
Самонастройването е хубаво нещо, стига наистина да функционира както е описано.
Къде е Румен89 да види как се развиват крилчати гайки от марков хубав котел
Вадиш един капак, после втори, после неръждаемия цилиндър, после през вратата се кляка и чисти...
Що виждам 2 хода аз
Пише че горелката не се чисти с нищо, което ми звучи нереално. Може ако пелетите са А+, както е по изискване и то по австрийския (реален А+). Според мен ще се ръчка и там от време на време.
Щом си решил - взимай. Взимай 20 kw. Буфер не ти трябва, освен ако нямате намерение да прикачвате соларни панели в бъдеще. Ще имаш най-хубавия котел във форума. Не ме кефи това че не може да папка олЮ, но ти не си му мераклия на това гориво.
Самонастройването е хубаво нещо, стига наистина да функционира както е описано.
Къде е Румен89 да види как се развиват крилчати гайки от марков хубав котел

Що виждам 2 хода аз

Щом си решил - взимай. Взимай 20 kw. Буфер не ти трябва, освен ако нямате намерение да прикачвате соларни панели в бъдеще. Ще имаш най-хубавия котел във форума. Не ме кефи това че не може да папка олЮ, но ти не си му мераклия на това гориво.
Тема "Избор на пелетен котел." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература