Благодаря,между другото съм от кварал Ветрен.А необходим ли е предпазен клапан на системата при условие ,че каминаа има?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peioch
- помощник
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
andy_forresite
- майстор
Не е необходим втори клапан. От грейко си ги слагат понеже някои хора купуват клапани на 6 атм. Толкова късно задействащ се предпазен клапан би спасил камината от взривяване, но инсталацията ще се пробие в най-слабата си връзка. Не знам на колко атмосфери ще гръмне водната риза, но до 3 няма опасност.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср авг 28, 2019 8:49 ampeioch написа: Нов съм и да попитам каква трябва да бъде системата ,и какво е налягането на предпазния клапан в камината, и какво трябва да бъде на този в системата?Житарски, може да работи и на отворена система каминката, но по добре е затворена и както рече Филматоплото.
filmatoplo
- майстор
Бургаския Ветрен ли. 

Трифон П.Трифонов
- майстор
Бе квартал пише, не град. Ти си човека.
Антон С.
- специалист
Шах и мат с пешката Дистрибуторът инсталатор за района направи оглед на къщата и каза, че 25ца ще ми е голяма.... Премерих всичко - 172 м2 (425м3) с перспектива да стане 195 м2. 16ка ми била напълно достатъчна... Brass, попитах и за варианта, който ти ми предложи, но отговора беше, че няма как да се поръча 25ца с 16 kvh горелка. 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Антон С. написа: Шах и мат с пешката Дистрибуторът инсталатор за района направи оглед на къщата и каза, че 25ца ще ми е голяма.... Премерих всичко - 172 м2 (425м3) с перспектива да стане 195 м2. 16ка ми била напълно достатъчна... Brass, попитах и за варианта, който ти ми предложи, но отговора беше, че няма как да се поръча 25ца с 16 kvh горелка.Е, то аз го писах отдавна, ама кой съм аз:![]()
пон авг 19, 2019 6:56 pmLazarGanev написа:Увличането по големи мощности не е полезно, дори напротив - вредно е! За добре изолирана къща 200м2, добър проектант като Anton BM (от форума), на който се бях доверил, бе предписал още преди 7 години необходима мощност 12.9кВт. Сложих котел 17кВт с буфер и се убедих, че дори и той се е презапасил достатъчно. Клиентът изкарва зимата с не повече от 3 тона пелети - той също е участник във форума и го е потвърждавал неведнъж. За 3 тона пелети на сезон, дори и 10кВт котел/камина е достатъчна, ама да не задълбаваме толкова дълбоко.пон авг 19, 2019 3:09 pmАнтон С. написа: Работата е там, че 16-ката ще ми е слаба (няма да натоварвам темата със спецификите на моя случай, а ще отворя своя собствена, когато му дойде времето) и ми се иска да науча малко повече за по-едрото Бижу. Към момента основното, което ме интересува е:Аз не мога да повярвам, че 16кВт камина няма да е достатъчна за 180м3 добре изолирана къща
1. Може ли да се справи с около 450м3 добре топлоизолирана 3 етажна къща с петкамерна дограма? Знам, че дявола е в подробностите, но както писах по-горе, ще ги опиша в друга тема.
2. Помпата на камината достатъчна ли ще е, ако направя голям и малък кръг с трипътен термостатичен вентил или трябва да мисля за още една?
Предварително Ви благодаря за отговорите!![]()
Антон С., след като инсталаторът ти гарантира, не знам ти защо се опъваш?
Антон С.
- специалист
Писали сме заедно. Не държа да се увличам по мощностите, а да са достатъчни. Не ми се ще да взема съоръжение, което да не насмогва и да гори кото обезумяло. Ппедполагам си карал кола с малка кубатура. Даваш и газ и освен, че не върви, харчи повече от два пъти по мощна....
Антон С.
- специалист
пон сеп 02, 2019 12:24 amLazarGanev написа:Вие ли г-н Ганев? Вие и хората, които пишат в тази тема са много ценни ( и ще бъдат) за мен и "информираният" избор, който (надявам) се съм взел, ще се окаже добър. Но какво да мисля аз, при положение, че до сега ме съветваха да сложа 30 квч камина... А сега 16 е достатъчнаАнтон С. написа: Шах и мат с пешката Дистрибуторът инсталатор за района направи оглед на къщата и каза, че 25ца ще ми е голяма.... Премерих всичко - 172 м2 (425м3) с перспектива да стане 195 м2. 16ка ми била напълно достатъчна... Brass, попитах и за варианта, който ти ми предложи, но отговора беше, че няма как да се поръча 25ца с 16 kvh горелка.Е, то аз го писах отдавна, ама кой съм аз...![]()
Аз не мога да повярвам, че 16кВт камина няма да е достатъчна за 180м3 добре изолирана къща![]()

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература