• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Четох, четох... и този вариант го мислих, но както съм писал няма място нито за отваряне с горелка, нито за повдигане, а за смяна и дума да не става. С това разполагам и с това трябва да се оправям.
Мерси все пак за отделеното време и внимание.
civ.gab - напреднал
Като се повдигане котела горелката може да се постави от всички страни.Помисли. Моя котел е повдигнат и съм много доволен.
ves-ko - специалист
Здравейте,
да събудим малко позабравената тема.
Имам нужда от съвети:
- Котел Sime или Viadrus ? с пелетна горелка Грейко.
Причината за избор на чугунен котел е ограниченото място, с което разполагам и начина на обслужване.
(пелетните котли се почистват отгоре, където нямам достатъчно място)
За Sime четох, че пукали последната степен, но никой не казвва каква е причината за това ?!?
Sime - имат по-добро оребряване и съответно по-добър топлообмен.
Viadrus - са една идея по-евтини.
- Ефективност (оригинално) на въглища около 80% и на дърва около 75% при (проектни) около 300 оС димни газове. Всички казват, че на пелети били още по-неефективни?!? При положение, че при работа на пелети се гони около 150-180 оС димни газове (или дори по-малко, но не под 130, заради сярната корозия) - как така спада ефективноста?
Благодаря на всеки, който се включи с обосновано мнение.
пет сеп 06, 2019 11:38 amves-ko написа:
Здравейте,
...
Благодаря на всеки, който се включи с обосновано мнение.
Не си чел по темата. Има много писано. Що не ползва търсачката?
Колко киловата? Колко място над котела?
Не смятай, че някой спец ще ти се "обоснове обосновано", защото за да разбереш всичко, трябва да минеш по неговият път.
Има ламаринени котли, които се почистват отпред. Справка Румбата 69 ли беше, 89 лиииии...(???). Много е доволен.
Извинявай, че не се обосновах, та...
Честит празник!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Поставяне на пелетна горелка на чугунен котел Sime" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: