Как мислите може ли да се удължи снопът кабели на дисплея на контролера на конвектор който е за отопление респективно охлаждане на къща , към водна риза на камина , примерно половин метър така че да мине от другата страна на стена !? Има два датчика за температура на входния и изходния поток възух и притеснението ми е най-вече за тях дали ще се отрази на отчитането на температурата , аз не смятам , а вие .
Не съм запознат с конкретното изделие, но по принцип, тази възможност зависи по-скоро от "сондата", а не от кабела.
Ако има техн. възможност:
Опитайте да да замерите съпротивлението на въпросната(е) "сонда(и)" в двете посоки.
Др. вар. е, без да режете, на подходящо место (клема примерно) да удължите с необходимото парче проводник и да видите дали има промяна в показанието.
По стари представи температ. "сонди" биват - термистори, диоди, термосъпротивления, термодвойки, активни. За първите две е възможно. За другите по-сложно. Зависи и от удължението/сечението.
Благодаря ви ! Не смятам че нещо ще се повреди или пък промяната /ако я има / ще е кой знае каква . Все пак ще измеря с по-точен омметър веригата за да знам оригинала и като я запаля ще ви информирам какви са стойностите